FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşletmelerde e-şirket devrimi

Dijitalleşmenin avantajları ile gönüllü e-işletme olacaklar

İşletmelerde e-şirket devrimi

Türkiye'nin önde gelen bilgi teknolojisi şirketlerinden biri olan BimSA’nın Genel Müdürü Tunç Taşman, Vergi Usul Kanunu'nda, e-defter, e-fatura gibi uygulamalardan daha etkin şekilde faydalanmak ve benzer uygulamalar geliştirmek amacıyla birçok maddenin, elektronik yöntem ve uygulamalara imkan sağlayacak şekilde yeniden yazılmasını değerlendirdi.

TASARRUF, E-İŞLETME OLMAK İÇİN GÖNÜLLÜĞÜ ARTIRIYOR

BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, “Dijitalleşme, içinde yaşadığımız dünyanın kurallarını hızla değiştiriyor. Bu hızlı değişime uyum sağlayanlar yaşamaya ve ilerlemeye devam ederken, dijitalleşme sürecinin gerisinde kalanlar elenmeye veya gerilerde kalmaya mahkûm oluyor. Dijitalleşmenin getirdiği yeni araçlardan biri de e-Fatura. e-Fatura ondan yararlanmayı bilen işletmelere büyük değer katacak. Vergi kaybını önlemek için uygulamaya konulan e-faturanın ilk senesinde entegratör hizmeti veren BimSA’nın sunduğu Edoksis yazılımı ile 2014 yılında toplam 3.100.000 adet e-fatura kesildi. E-fatura'ya geçiş yapan 20 bin şirkette, aylık 10 milyona yakın fatura ele alınıyor. Maliye Bakanlığı raporuna göre 2015'te e-fatura ve e-arşiv ile sistemde 250 milyon elektronik fatura dolaşacak. 250 milyon e-fatura, şirketlerin ekonomisine 500 milyon liraya yakın tasarruf olarak geri dönecek. Zorunluluk kapsamında olmamasına karşın dileyen mükellefler de gerekli teknik altyapıyı kurmak ve Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan izin almak kaydıyla diledikleri zaman e-defter ve/veya e-fatura uygulamasına geçebiliyorlar. İşletmeler, maliye otoritesince getirilen zorunluluk kapsamında olup olmadıklarına bakmaksızın önemli maliyet avantajları sağlaması nedeniyle e-fatura, e-defter uygulamasına geçmeye gönüllü olacaklar” dedi.
DİJİTAL ARŞİVLEME İLE KAYBOLMAYA SON

Vergi sisteminin elektronik sürecinin geliştirilmesi ve günümüz koşullarına daha duyarlı hale getirilmesinin zaruri bir hal aldığına dikkat çeken BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, “Dijitalleşme çağında doğru yazılımlarla kayıtların elektronik ortamda tutulması ve aktarılması ile işletmeler zamandan ve işletme giderlerinden tasarruf ediyorlar. Dijital arşivleme (e-arşiv) sayesinde dosyaların arasında kaybolmuyorlar, istedikleri zaman eski faturalarınıza çok rahat ulaşabiliyorlar. Hızla değişen ekonomik hayata daha hızlı adapte olmayı sağlayacak olan bu düzenlemelerle etkin bir mali kontrol de sağlanabiliyor” diye ekledi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler