FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul-İzmir arası 6.5 saat

İstanbul Deniz Otobüsleri ve Metro Turizm, İstanbul-İzmir arasını 6,5 saate indiren bir anlaşmaya imza attı.

İstanbul-İzmir arası 6.5 saat

İstanbul Deniz Otobüsleri'nden (İDO) yapılan açıklamaya göre, Yenikapı İskelesi'nde düzenlenen basın toplantısında, İstanbul-İzmir arasında halen karayoluyla 9 saat süren yolculuğu 6,5 saate indiren anlaşma imzalandı.

Anlaşmayla entegre olan biletler, hem Metro'dan hem de İDO'dan alınabilecek. Biletini alan yolcu Yenikapı İskelesi'nden, İDO Feribotu ile Bandırma'ya gidecek, burada bekleyen Metro Turizm otobüsüne binerek, yolculuğuna ara vermeden devam edebilecek. Böylece 9 saat süren yolculuk, 6,5 saatte tamamlanacak.

Anlaşma çerçevesinde ayrıca İDO'nun dış hat biletleri, Metro Travel Acenteleri'nde de satılacak. Bu uygulamayla yolcular bilet almak niçin feribot iskelesine gitmek zorunda kalmayacak.

Anlaşmaya göre, olumsuz hava koşullarından kaynaklanan İDO'nun sefer iptallerine de çözüm getirildi. İDO'nun herhangi bir sefer iptalinde Metro Turizm devreye girecek. Yolcular, belirlenen feribot saatinde Metro Travel otobüsleriyle Bandırma'dan İstanbul'a ya da İstanbul'dan Bandırma'ya karayoluyla taşınacak. Böylece sefer iptallerinde vatandaşlar, yolculuğunu ertelemek zorunda kalmayacak.

Entegre taşımacılık hizmetinin sunulacağı İDO'nun tarifeli feribot ve deniz otobüsü seferlerine ilişkin hatlar ise Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü, Yenikapı-Bursa feribot, Yenikapı-Bandırma feribot, Yenikapı-Yalova feribot ve Pendik-Yalova feribot hattı olarak belirlendi.

'ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ'

Törende konuşan İDO Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Naz Erer, anlaşmanın, denizyoluyla karayolunu birleştiren önemli bir işbirliği olduğunu belirtti.

İDO olarak yolcularına yeni seçenek ve avantajlar sunmaya devam ettiklerini kaydeden Erer, sonbahar-kış tarifesini açıklamakla birlikte yoğun bir sezon yaşadıklarını kaydetti.

Bu dönemde yolcularına rahat edebilecekleri yeni seçenekleri sunabilmenin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Erer, "Anlaşmayla yolcularımız artık daha çok noktada İDO biletlerine ulaşabilecek. Seyahat dünyasında farklı kulvarlarda, denizde ve karada ayrı ayrı yer alsak da neticede aynı sektörün oyuncuları olarak, yan yana gelip entegre çözümler üretilebilmesi çok güzel. Bu tür işbirliklerinin en çok yolculara yarayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız da Metro olarak yepyeni bir yapılanma içerisinde büyük yatırımlara imza attıklarını aktardı.

Geçen yıl tur operatörü şeklinde konumlandırdıkları Metro Travel noktalarında müşterilerine A'dan Z'ye "Travelshop" hizmeti veren ciddi bir yatırıma imza attıklarını ve artık sadece bir otobüs markası olmaktan öteye gittiklerinin sinyallerini verdiklerini kaydeden Ayyıldız, "Bugün de bu projelerden birini hayata geçirmiş bulunuyoruz. Müşterilerimizin beklentilerini karşılarken beklemedikleri hizmetleri de kendilerine sunarak, onlara her zaman kaliteyi veriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler