FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte altının jet yükselmesinin sebebi!

Altın fiyatlarının 40 saniye içinde 1.467 dolara fırlamasının sebebi ortaya çıkmaya başladı. Olağanüstü hareketin şüphelisinin tombul bir parmak olduğu öne sürüldü.

İşte altının jet yükselmesinin sebebi!

Çarşamba gecesi Matriks Veri ekranlarında altın fiyatlarında sıçrama görüldü. Altın 1201 dolardan 1467 dolar seviyesine yükseldi. Sonrasında ise bu hata fark edildi ve 1201 dolar seviyesine geri dönüldü. Bu arada yapılan işlemler ise iptal edildi. Bu hareket Matriks veri sağlayıcı ekranlarda görüldü. Diğerlerinde böylesi bir hareket yaşanmadı!

ŞÜPHELİ "ŞİŞMAN PARMAK"

**Vatan Gazetesi yazarı Ali Ağaoğlu olayın sebebini köşesine taşıdı.

İŞTE O YAZI:**
"Borsaların da kapalı olduğu bu saatte yaşanan hareketin neden kaynaklandığı henüz kesinleşmiş değil. İlk "olağan şüpheli" yine "şişman parmak". Bence, derinliğin olmadığı saatlerde yazılımından dolayı hatalı emirler üreten bir algotrading programının kontrolsüz çalışmasından kaynaklanan bir hata olması daha büyük bir olasılık. Ya saat 01.00 itibariyle program kendini kapattı, ya da birisi yapılan hatayı görüp programın çalışmasını durdurdu ve (o sırada eğer geçmişse) işlemler iptal edilerek fiyatlar yeniden 1.200 seviyelerine geri döndü."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler