FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Finansbank'ın yeni sahibi

Körfez bölgesinin en büyük bankası Qatar National Bank, National Bank of Greece'in Finansbank'taki hisselerini satın aldığını bildirdi.

İşte Finansbank'ın yeni sahibi

Katarlı QNB National Bank of Greece'in Finansbank'taki FINBN yüzde 99.81 payının tamamını 2.7 milyar euroya satın aldı.

Qatar National Bank tarafından yapılan yazılı açıklamada, satın alma işleminin iki bankanın yönetim kurulu ve Yunanistan Finansal İstikrar Fonu tarafından onaylandığı ifade edildi.

Açıklamada düzenleyici kurumlardan onayın ardından satın alma işleminin 2016'nın ilk yarısında tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

Finansabank'ın yüzde 46'sı, 2006 yılında Yunan bankası National Bank of Greece'e 2.78 milyar liraya satılmıştı.

KAP'A DA AÇIKLAMA YAPILDI

Finansbank'In Katarlılara satışı KAP'a da bildirildi.

KAP'a NBG'nin yaptığı açıklamayı aktaran Finansbank, satışa NBG'nin Finans Yatırım Menkul Değerler'de sahip olduğu yüzde 0.2 hisse, NBG'nin Finans Portföy Yönetimi'nde sahip olduğu yüzde 0.02 hisse ve NBG'nin Finans Leasing'de sahip olduğu yüzde 29.87 hissesinin dahil olduğunu belirtti.

Finansbank'a satış dopingi

Katarlı QNB'nin Finansbank'taki yüzde 99,8'lik payın tamamını satın almasıyla Finansbank hisseleri güne sert yükselişle başladı.

Katarlı QNB, National Bank of Greece'in Finansbank`taki yüzde 99,81 payının tamamını satın aldı. Haberlerin ardından Finansbank hisseleri güne yüzde 15 primli başladı.

FİNANSBANK HİSSELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

HÜSNÜ ÖZYEĞİN KURDU, BUGÜN 647 ŞUBESİ VAR

1987'de bankacı Hüsnü Özyeğin tarafından kurulan Finansbank, 2005 yılında Yunanistan merkezli NBG'e satılmıştı. Son finansal raporuna göre Finansbank'ın 2015 yılı üçüncü çeyrek kârı 673 milyon TL olarak gerçekleşti. Toplam 647 şube ve 13 bin çalışan sayısı ile faaliyet göstermekte.

Ortadoğu ve Afrika'nın en büyük ikinci bankası

QNB, 2014 itibariyle varlık açısından Ortadoğu ve Afrika'nın en büyük ikinci bankası konumuna yükseldi. 1964 yılında kurulan banka, şu anda 27 ülkede, 3 kıtada faaliyet gösteriyor.

Bankanın sahipleri arasında Katar Yatırım Fonu ve özel sektörden isimler yer alıyor.

Bankanın varlıklarının 2015 yılı itibariyle 511 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Banka, derginin Global 2000 listesinde de 381'inci sırada yer alıyor.

2015 KATARLILARIN PARLAK YILI OLDU

2015 Türkiye ve Katar arasında ekonomik ilişkilerin sıklaştığı bir sene oldu. Katarlılar Digiturk ve Finansbank’ı satın alırken Boyner’in de yüzde 30’una ortak oldu. İstanbul’daki İstinye Bayırı’nın ismi Katar Bayırı olarak değiştirildi.

1) Digiturk Katarlılara satıldı

TMSF’nin idaresinde olan Digiturk Al-Jazeera’nin de sahibi olan Katarlı BeIN Media Grubu’na satıldı. Katarlı BeIN grubunun başkanı Fransa’nın ünlü takımı Paris Saint Germain’in sahibi Nasser Al-Khelaifi. Digiturk’ün ne kadar bir bedelle satıldığı açıklanmadı.

Katarlılar Boyner’e ortak oldu

Lüks devi Valentino'nun da sahibi olan Katar merkezli Mayhoola for Investments fonu, Boyner Group’a 885 milyon liralık yatırım yapacak. Fon bu şekilde Boyner’in yüzde 30,7 hissesini de almış olacak. Valentino'nun da sahibi olan “Mayhoola for Investments” konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Türkiye’de moda ve perakende pazarına girmek konusunda çok istekliyiz. Boyner Grup’un bu amacımıza ulaşmak için en doğru yatırım olduğunu düşünüyoruz. Boyner markalarının Türkiye’de daha da büyümesini ve küresel pazarlara açılmasını görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

BONUS: İstinye Bayırı oldu Katar Bayırı

İBB Meclisi’nin Mart ayı toplantılarının son oturumuna cadde ve sokak isimleri değişikliği damgasını vurdu. İstanbul’da Sarıyer ilçe sınırları içinde kalan meşhur İstinye Bayırı Caddesi’nin ismi Katar Caddesi oldu. İBB Meclis’inde CHP’lilerin karşı çıkmasına karşın AK Partililerin oylarıyla kabul edilen rapor doğrultusunda 3,5 kilometre uzunluğundaki İstanbul’un en önemli caddesi tartışmalar sonucu Katar Caddesi olarak değiştirildi.

SOSYAL MEDYADA FİNANSBANK'IN SATIŞIYLA İLGİLİ YAPILAN YORUMLAR


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler