FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte yeni emekli maaşları

Torba Yasa Tasarısı'nın 17 Ocak'a kadar yetiştirilememesi nedeniyle zamlarını alamayan emekliler şubat ayında bir ay gecikmeli de olsa zamlarına kavuşacaklar.

İşte yeni emekli maaşları

Başbakan Erdoğan’ın Ekim ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri için açıkladığı ‘zam müjdesi’ torba tasarı Meclis’ten geçmediği için Şubat ayına kalmıştı.

Başbakan Erdoğan, ocak ayı için 500 liranın altında maaş alan emeklilere 60 liralik zam, bin 500 liranın üzerinde maaş alanlara da yüzde 4 oranında artış yapılacağını açıklamıştı. Fakat Torba Yasa Tasarısı yetirştirilemediği için emekliler ocak ayında sadece yüzde 2,7'lik enflasyon zammı ile yetinmek zorunda kalmıştı.

10 günlük tatilin ardından yarın yeniden toplanacak olan Meclis'in öncelikli gündeminde bulunan Torba Yasa Tasarısı'nın kanunlaştırılması için görüşmelere 26 Ocak'ta başlaması bekleniyor. Tasrının bu hafta TBMM'den geçmesi ile birlikte 6.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi Erdoğan'ın açıkladığı zamlı maaşlarına kavuşacaklar ve geçen aya ait farklarını da alacaklar.

EMEKLİ MEMURLARIN MAAŞ FARKI DA ŞUBAT AYINDA ÖDENECEK
Emekli, malullük, vazife malullüğü, dul veya yetim aylığı alan kişilere 1 Ocak 2011 tarihinden geçerli olmak üzere aylık farkı tutarlarının Şubat ayında ödeneceği ödeneceği bildirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu'nun mülga hükümlerine göre aylık alanların fark tutarlarının, aylık alınan banka ve PTT şubelerine gönderilerek, Şubat 2011 ayı içerisinde aylık almakta oldukları gün itibarıyla ödeneceği belirtildi.

TORBA YASA'NIN ÇIKMASIYLA MAAŞLAR BÖYLE OLACAK
Torba yasa tasarısının çıkması ile birlikte Şubat ayında, SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin maaşları, ek ödeme dahil şöyle olacak:


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler