FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İtalyan firmalardan Bursa'ya yoğun ilgi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Makine ve Metal İşleme Teknolojileri Fuarı (EMO) için Milano'ya taşıdığı iş adamları, İtalyan firmaları tarafından yakın markaja alındı.

İtalyan firmalardan Bursa'ya yoğun ilgi

BTSO'nun özel organizasyonu ile Yenişehir Havaalanı'ndan 140 kişilik özel uçakla Milano'ya giden Bursa iş dünyası temsilcileri, İtalyan firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Dünyanın önde gelen tasarım ve endüstri merkezleri arasında yer alan Milano'da Principe Di Savoia Oteli'nde yapılan görüşmelere 43 firmayı temsilen 50'yi aşkın İtalyan iş adamı ile 100'ün üzerinde Bursalı firma temsilcisi katıldı. İki ülkenin işadamları, yeni pazarların yolunu açmak ve işlerini büyütmek amacıyla masaya oturdu. Toplantıya katılan işadamları görüşmelerden olumlu sonuçlar elde ettiklerini ifade etti.

Kaymaz Makine firması ortaklarından İsmail Kaymaz, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinden makine ithalatı yaptıklarını belirterek, "BTSO'nun organizasyonuyla İtalyan firmalarıyla görüşme fırsatı bulduk. Görüşmeler faydalı geçti. Ülkemiz adına BTSO'nun yaptığı hizmetlerden gurur duyuyorum. Bu organizasyonların sürmesini bekliyoruz” dedi.

Elektroteks Firması Üretim Müdürü Murat Özen de, İtalyan firmalarıyla yaptıkları görüşmelerden memnun ayrıldıklarını ifade ederek, "Fuar ziyaretleri ile birlikte ikili iş görüşmelerimizde de makine sektörümüzün çok iyi bir noktada olduğunu gördük. Oldukça güzel bir organizasyon oldu. Bu nedenle BTSO'ya teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

"YENİ İŞ BİRLİKLERİNİN TEMELLERİ ATILDI”

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, 5-10 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen EMO Fuarı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bursalı firmaların fuar boyunca sektörlerindeki yenilikleri yakından gördüğünü belirten Topuk, BTSO'nun organizasyonuyla gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinde de yeni iş birliklerinintemelinin atıldığını ifade etti. İtalyan firmalarının Bursa iş dünyası temsilcilerine büyük ilgi gösterdiğine dikkat çeken Remzi Topuk, "Üyelerimiz Oda'mızın Küresel Fuar Acentesi Projesi ile yeni iş bağlantılarının yollarını arıyor. Ülkemizin kalkınma hedeflerine liderlik eden Bursa'mızın yıldızı her geçen gün daha da parlıyor” dedi.

BTSO Meclis Üyesi ve EMO Milano Heyet Başkanı Faik Çelik, 15 yıllık meclis üyeliğinin özellikle son 2 yılının oldukça farklı ve verimli geçtiğini söyledi.

BTSO Meclis Üyesi ve 26. Komite Başkanı Hüseyin Durmaz da makine imalat sanayinin dünyada 4 trilyon dolarlık bir hacme ulaştığını, Türkiye'nin ise bu pazardan 15 milyar dolarlık pay aldığını belirtti.

BTSO Meclis Üyesi ve EMO Milano Fuarı Heyet Başkan Yardımcısı Haluk Sami Topbaş, fuara Bursa iş dünyasının yoğun bir katıldığını ifade etti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler