FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzinleri iptal edilen memurlara kötü haber

TSK içindeki bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi nedeniyle, izinleri iptal edilen kamu çalışanlarına kötü haber geldi.

İzinleri iptal edilen memurlara kötü haber

Darbe girişimi sonrası izinleri iptal edilen kamu çalışanları turların satın aldıkları paket tur ücretlerini eksik geri alacaklar. Vergi ve harç kesintisinin ardından çalışanlara iade edilecek tur ücretlerinde sıkıntı yaşanırsa mahkemeye başvurulabilecek.

Darbe girişimi nedeniyle Başbakanlık genelgesiyle izinleri iptal edilen kamu çalışanları ödedikleri paket tur bedelinin tamamını geri alamayacak. Vergi ve harçlar ile zorunlu masraflar düşüldükten sonra kalan bedel kendilerine iade edilecek. Sadece otel hizmeti alan kamu çalışanlarına ise ‘yasal’ olarak iade zorunlu değil. İşletmeler anlayış göstermez ise ‘mahkemeye’ başvurmaları gerekecek.

Konuyla ilgili konuşan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ramazan Ersoy konuyla ilgili önemli sorulara şu yanıtı verdi:

- Başbakanlık genelgesiyle kamu çalışanlarının izinleri iptal edildi. Bu gerekçeyle ödedikleri ücretleri geri alabilecekler mi?
Paket tur alanlar, turun başlangıcına bir gün kalmış bile olsa ‘mücbir’ sebep gerekçesiyle sözleşmelerini feshedip, ödedikleri ücretin bir bölümünü iade alabilecekler. Vergi (konaklamadan yüzde 8, ulaşımdan yüzde 18 KDV alınıyor), harç ve belgesi olan zorunlu hizmet bedelleri (örneğin iadesi olmayan, promosyonlu uçak bileti) düşüldükten sonraki kısmın, 14 gün içinde kendilerine iade edilmesi gerekiyor.
- Yani ödedikleri ücretin tümünü alamayacaklar?

Hayır,alamayacaklar. Vergi, harç ve zorunlu hizmet bedellerinden sonra kalan kısmı alabilecekler.



Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler