FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

JP Morgan Türkiye tahminini yaptı, ikinci yarı için uyardı

JP Morgan 2017 yılı için Türkiye büyüme tahminini tek seferde 0,8 puan yükseltti ancak yılın ikinci yarısında yavaşlama bekliyor. Yapılan değerlendirmenin sonrasında yatırım bankası tahminini yüzde 4,6'ya çıkarttı.

JP Morgan Türkiye tahminini yaptı, ikinci yarı için uyardı

JP Morgan, 2017 yılı için büyüme tahminini tek seferde 0,8 puan artırdı. Son revizyonu ardından yatırım bankası tahminini yüzde 3,8'den yüzde 4,6'ya yükseltti.

Banka, yüksek revizyonunda beklenenden iyi verilerin etkisine dikkat çekti. Ancak JP Morgan'ın revizyonu şu ana kadarki gelişmeleri yansıtıyor, yılın ikinci yarısında yavaşlama öngörülüyor.

"VERİLER SÜRPRİZ YAPTI"

JP Morgan'ın 9 Ağustos tarihli raporunda, son dönemde açıklanan verilerin yukarı yönde sürpriz yaptığını ve bu durumun Türkiye ekonomisinin, Merkez Bankası'nın kaydadeğer parasal sıkılaştırmasına rağmen, ekonominin gücünü işaret ettiği kaydedildi.

**SÜRPRİZ NEREDEN GELDİ?** Raporda, bu verlerin güçlü gelmesinin nedenleri olarak; turizmdeki keskin toparlanma, vergi indirimleri ve kredi garanti mekanizması gibi hükümetin uygulamaya koyduğu teşvikler, güçlü Avrupa Birliği talebi ile birlikte artan ihracat ve siyasi alandaki sakinlik ve kurdaki istikrardan dolayı güçlenen güven olarak gösterildi.
**"KGF ETKİSİ SONA YAKLAŞTI"** Bu görüşleriyle birlikte JP Morgan, bu teşvik tedbirlerinin bazılarının süresinin dolacak olmasından dolayı yılın ikinci yarısında yavaşlama beklediğini kaydetti. Kredi Garanti Fonu imkanının, neredeyse tümünden yararlanılmasından ve bankaların kredi oranlarının artmaya başlamasından dolayı sona yaklaştığını kaydeden JPMorgan, beyaz eşya ve mobilyaya uygulanan vergi indirimlerinin Eylül ayında sona ereceğine ve şirketlerin ilk çeyrekte ertelenen sosyal güvenlik prim ödemelerini yapmaya başlayacaklarına dikkat çekti. JPMorgan, hükümet yeni teşvikler getirmezse,ekonomik faaliyetin büyük ihtimalle ikinci yarıda yavaşlayacağını belirtti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler