FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamu kurumlarına 90 bin personel alınıyor

Türkiye’de devam eden istihdam seferberliğine katılım tüm hızıyla sürerken, kampanya kapsamında 4 ayda 1 milyondan çok kişiye iş imkanı sağlandı. Bir yandan da kamu kurumlarına 90 bin personel alınacak.

Kamu kurumlarına 90 bin personel alınıyor

2017 yılının başlarında hayata geçirilen istihdam seferberliği kampanyasında son olarak 1 milyon 2 bin kişiye ulaşıldı. Kampanya dahilinde kamuda çalışmak üzere 90 bin personel alımı için de düğmeye basıldı.

Kamu çalışanı olarak en çok personel alımı Milli Savunma Bakanlığı tarafından 24 bin kişilik alım ile yapılacak.

Yanı sıra Sağlık Bakanlığı, emniyet Genel Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarına da personel alımları yapılacak.

Milli eğitim Bakanlığı engelli öğretmenler de dahil olmak üzere öğretmen atamaları yapacak.

PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere 1.13 büro ve gişe görevlisi alınacak. Ayrıca bu kurum Türkiye genelinde olmak üzere 1.750 sözleşmeli personel alımı da yapacak. Bu kişilerin 637’si dağıtım elemanı olarak çalıştırılacak. Büro ve gişe görevlisi olmak üzere başvuracakların en az 4 yıllık yükseköğrenim kurumu mezunu olmaları ve KPSS’de en az 70 puan almış olması şartları aranıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 415 kişilik sözleşmeli imam ve hatip alınacak.

SGK’ya 50 müfettiş yardımcısı alımı yapılacak. Bu alımlar sınava tabi olacak. Adayların 35 yaşını doldurmamış olması, siyasal bilgiler, hukuk, işletme, iktisat, iktisadi ve idari ilimler fakültelerinden mezun olmaları şartları aranıyor. Sınav tarihleri 8 – 9 Temmuz 2017.

Türk Hava Kurumu, İzmir, Ankara ve Eskişehir’de çalıştırılmak üzere güvenlik görevlisi alımı yapacak. Bu alımlarda aranan şartlar silahlı güvenlik görevlisi sertifikasına sahip olmak, en az lise ya da dengi okullardan mezun olmak ve 30 yaşını geçmemiş olmak olarak belirtiliyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından 17 farklı bölge için 286 kooperatif görevlisi, 204 ziraat mühendisi, 10 müfettiş yardımcısı olmak üzere toplamda 500 personel alımı yapılacak.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’nun resmi sitesinde tüm personel alımlarının başvuru şartları ve başvuru tarihleri detaylı olarak bildirilmiş olup, diğer iş kollarındaki çeşitli eleman alımları da yer almaktadır.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler