FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karamehmet'in enerji şirketine yabancı ortak

Yönetim kurulu başkanlığını Mehmet Emin Karamehmet'in yaptığı Çukurova Grubu'na ait Genel Enerji'ye yabancı ortak geliyor.

Karamehmet'in enerji şirketine yabancı ortak

Yönetim kurulu başkanlığını Mehmet Emin Karamehmet'in yaptığı Çukurova Grubu'na ait Genel Enerji'ye yabancı ortak geliyor.Zaman Gazetesinin haberine göre, BP'nin eski üst yöneticisi (CEO) Tony Hayward ve yatırımcı Nat Rothschild'in ortak kurdukları Vallares, Irak ve Kolombiya'da petrol yatırımları ve arama lisansları bulunan Genel Enerji ile ortaklık kurmak konusunda önemli bir aşamaya geldi. Görüşmelere yakın bir kaynağın verdiği bilgilere göre anlaşma henüz kesinleşmiş ve sonuçlandırılmış değil ancak Londra Borsası'nda işlem gören Vallares, Genel Enerji'nin varlıkları ile yakından ilgileniyor.
İki şirket arasındaki anlaşmanın önümüzdeki haftalarda netleşmesi bekleniyor.

Vallares bugüne kadar gelişmekte olan piyasalardaki petrol kaynaklarına yatırım amacıyla yatırımcılardan 1,35 milyar pound (2,2 milyar dolar) kaynak sağladı. Genel Enerji CEO'su Mehmet Sepil, mayıs ayında üç büyük petrol şirketi ile stratejik ortaklık konusunda görüştüklerini ve şirketin yüzde 20-25'ini satabileceklerini ancak muhakkak bu oranın yüzde 50'nin altında olacağını açıklamıştı. Görüşmelere yakın bir başka kaynak ise ortaklık işleminin eylül ayının ilk yarısında resmen açıklanabileceğini söyledi. Genel Enerji, 2009 yılında da Londra Borsası'nda işlem gören Heritage Oil ile ortaklık kurmak üzere anlaşmış ancak sonrasında bu ortaklık gerçekleşmemişti. Bu görüşmeler sırasında Genel Enerji'nin değeri 3,3-3,6 milyar dolar
arasında belirlenmişti. Genel Enerji ve Vallares konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındılar.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler