FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaskolu işçi dönemi

Yeni Anayasa'da yapılan düzenleme ile işçilere ek sigorta yapılacak. Bütün primleri işveren ödeyecek. Böylece iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı çalışana güvence gelmiş olacak

Kaskolu işçi dönemi

İşçiler Sosyal Sigortalar Kurumu dışında kendilerini ve tazminatlarını güvence altına alacakları yeni bir sigortaya kavuşuyor. Yeni anayasa çalışmalarında "iş kazaları ve meslek hastalıklarından doğan tazminatlar" için bir sigorta sistemi oluşturulması gündeme geldi. Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun hazırladığı düzenlemeye göre, iş kazası ve meslek hastalığına uğrayanların hakları güvence altına alınırken, prim ödemelerini işverenler yapacak. Komisyon üyeleri, oluşacak yeni sigorta sektörüyle istihdamın artacağı ve işverenlerin vergi konusunu daha ciddiye alabileceklerini kaydetti.

İLK KEZ ANAYASA'DA
Bu doğrultuda düzenleme ile yeni anayasaya, "İşveren, iş kazası ve meslek hastalıklarından doğan tazminatlar için primi kendisi tarafından ödenen sorumluluk sigortasını yaptırmak zorundadır. Bu sigortanın usul ve esasları kanunla düzenlenir" hükmü eklendi. Böylece iş kazaları ve meslek hastalıklarından kaynaklanan tazminatlar, ilk kez yeni anayasaya girmiş olacak. İşçiler kaza geçirdiklerinde ya da mesleki hastalığa yakalandıklarında bu fondan tazminat alacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler