FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Keçiören Metrosunda test sürüşleri başlıyor

Başbakan Binali Yıldırım yapımı 12 yıldır devam eden Keçiören Metro hattının açılış töreninde konuştu.

Keçiören Metrosunda test sürüşleri başlıyor
Keçiören Metrosu'nun test sürüşünün başlaması dolayısıyla düzenlenen tören dolayısıyla Keçiören Belediyesi önünde halka hitap eden Yıldırım, bugünün Keçiören için büyük bir gün olduğunu ifade etti. Yıllardır dillere destan olan Keçiören Metrosu'nun bitmesine bir adım kaldığını belirten Yıldırım, metro inşaatının yıllar önce başladığını, o dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Keçiören, Kızılay-Çayyolu ve Sincan-Batıkent metrolarının inşaatlarına başladığını dile getirdi. **Yıldırım, şöyle devam etti:** "Tabii bir belediye için bunlar büyük işler, büyük paralar. Bir miktar yaptı, sonra işi üzerimize yıktı. Ben o zaman bakandım. O zaman Cumhurbaşkanımız, 'artık bu metroları bir an önce bitirelim, Ankara'yı, Ankaralıları rahatlatalım'dedi. Önce Kızılay- Çayyolu, Sincan-Batıkent'i şimdi de Keçiören-Atatürk Kültür Merkezi'ni önümüzdeki bir iki ay içerisinde inşallah, Bakan 'sağlam yapalım sene sonu' diyor. Ne dedik? Keçiören Metrosu bu yıl sonunda bitecek. Yıldırım sözü." **"Gençler başka bir slogan bulsunlar"** Gazetede gördüğü bir haberi aktaran Yıldırım, "Diyor ki 'Sevgilim, aşkımız hiç bitmesin sürsün, Keçiören Metrosu gibi olsun. Hiç bitmesin sürsün.' Şimdi bu gençler, tabii üzülmesinler başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık bitiyor ama onların aşkları bitmesin, sevgileri devam etsin. Bittiği gibi, şimdi burada da bitmiyor. Buradan 27 kilometre Çubuk’a kadar da metroyu uzatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Atatürk Kültür Merkezi'nden de Kızılay Meydanı'na kadar 3,5 kilometre daha ilave yapıyoruz. Başkanın kısa günün ticareti. Onu da bugün kopardı. Hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu. Keçiören Metrosu bittiğinde Ankara'da raylı sistemin 64 kilometreye ulaşacağını vurgulayan Yıldırım, "50'den fazla 60’a yakın durak... Artık Keçiören'den Ankara'nın merkezine gitmek çile olmaktan çıkacak. Keyifle, 15-16 dakikada Ankara'nın merkezindesiniz. Trafik yok, sıcak yok, eziyet yok, keyif var. Yolculuk keyfe dönüşecek. Ankara'ya da bu yakışır, sizlere de bu yakışır. Sizler değil misiniz 15 Temmuz'da da hainlere karşı dimdik duran. Keçiören, size de bu yakışır. Hizmetlerin en güzeli yakışır. Hayırlı uğurlu olsun." ifadesini kullandı.
**"ŞEHİTLER İSTASYONU" ADI VERİLDİ** Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu'nun başlangıç istasyonuna "Şehitler İstasyonu" adını verdiklerini belirterek, "Keçiören'de şehitlerin adını yaşatıyoruz" dedi. **2004'TE YAPIMINA BAŞLANDI** Yapımına Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından 2004'te başlanan Keçiören Metrosu, 7 Mayıs 2011'de ODTÜ Metro İstasyonu'nda gerçekleştirilen törenle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devredilmişti. Binali Yıldırım, Başbakanlık görevini devraldıktan sonra inşaatının uzun sürmesine göndermede bulunularak, gençler arasında "Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun, hiç bitmesin" ifadeleriyle mizah konusu olan metroya ilişkin, "Üzgünüm, bu arzuyu yerine getiremeyeceğiz. Bu sene sonu inşallah Ulaştırma Bakanımız ve ekibi Keçiören Metrosu'nu da açmış olacak" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. **1,5 SAATLİK YOL 16 DAKİKAYA İNECEK** AKM ile Keçiören arasındaki Keçiören Metrosu hattının, araçlar dahil toplam yatırım bedelinin 1 milyar lira olduğu belirtiliyor. Toplam uzunluğu 9,2 kilometre olan hat hizmete girip tam kapasite çalıştığında Keçiören'den Ankara'nın merkezine günde yaklaşık 800 bin, saatte ise 50 bin yolcunun seyahat etmesi bekleniyor. Metronun, trafikte yaklaşık 1,5 saat süren yolculuğu da 16 dakikaya indireceği ifade ediliyor.
[![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1430766/640xauto.jpg)](https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/dolardaki-belirsizlik-surer-mi-yatirimcilarin-beklentileri-neler/118513/) [![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1430767/640xauto.jpg)](https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/bu-donemde-dogru-yatirima-karar-vermek-zor-mu/115518/)


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler