FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Koç'tan düşük maaş vurgusu!

Eşitsizlik ve işsizlikten ötürü çocuklarının geleceğinden endişe duyduğunu belirten Koç, bu sefer de maaşlardaki düşüklüğe dikkat çekti.

Koç'tan düşük maaş vurgusu!

Türkiye'nin en zengin işadamlarından Ali Koç şaşırtmaya devam ediyor. Dün yaptığı konuşmada eşitsizlik ve işsizlikten ötürü çocuklarının geleceğinden endişe duyduğunu söyleyen Koç, bu seferde çalışanların maaşına değindi. Koç, her şeyin büyümesine rağmen reel ücretlerin ise aksine düştüğüne dikkat çekti.

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, iş arayan milyonlarca insanın, kabul edilemez şartlarda çalışan işçilerin ve buna bağlı giderek artan toplumsal ve sosyal gerginliklerin daha fazla oyalanmaya, daha fazla ötelenmeye tahammülü olmadığına inandığını söyledi.
BÜYÜMEYEN TEK ŞEY REEL ÜCRET

Ali Koç, küresel krizin yıkıcı etkilerinin en ağır şekilde hissedildiği ve krizler sonrasında çok çok az iyileşmenin sağlanabildiği bir sistem konusunda çalışmak için bir arada olduklarını söyledi.

Dünyanın son 50 yıllık döneminde her şeyin ilerlediğini, her şeyin değerlendiğini, büyüme yaşandığını, borsaların, gayri safi milli hasılanın büyüdüğünü dile getiren Koç şöyle konuştu:

"Büyüme trendinde olmayan bir şeyler var. O da reel ücretler. Ücretlerin milli gelirden aldığı pay büyümemektedir. Her şey yükselirken reel ücretlerin düşmesi, ücretlerin milli gelirden aldığı payın düşüyor olması, kendi içinde kabul edilmesini çok güç bir fenomen olarak görüyorum."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler