FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KOSGEB faizsiz kredi başvuruları bugün başlıyor

50 Bin TL faizsiz kredi imkanından faydalanmak isteyen KOBİ'lerin değerlendireceği fırsat, bugün başladı. Başvuruların son tarihi ise 31 Aralık olacak.

KOSGEB faizsiz kredi başvuruları bugün başlıyor

KOSGEB'den yapılan yazılı açıklamada, 1 Ocak 2016'dan "Sıfır Faizli Kredi Destek" programı açıklandığı güne kadar veritabanına kayıtlı firma sayısı 56 bin 810 ve KOBİ bilgi beyannamesi güncelleyen firma sayısı 147 bin 710 iken, 10 Aralık'tan bugüne kadar veritabanına yeni kaydolan firma sayısı 105 bin 463 ve aynı dönemde KOBİ bilgi beyannamesini güncelleyen firma sayısının ise 178 bin 629'u bulduğu bildirildi.

Sadece son bir hafta içinde KOSGEB veritabanına kayıt yaptıran ve bilgi beyannamesini güncelleyen firma sayısındaki artışa dikkatin çekildiği açıklamada, sistemin aktif çalıştığı, ancak ciddi bir yoğunluk yaşandığı vurgulandı.

KOSGEB'in 15 bin KOBİ'ye sunulacak 50 bin liralık "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" için 19 Aralık Pazartesi günü saat 09.00 ile 21 Aralık Çarşamba günü saat 23.59 aralığında, "

http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr" adresinden başvuru yapılabileceği belirtilen açıklamada, aynı anda on binlerce kayıt ve güncelleme yapılmasından dolayı sistemde gecikme yaşandığı da kaydedildi.

Kayıt ve güncelleme işlemlerinin, kredi başvuru tarihleri sürecinde de devam edeceğine işaret edilen açıklamada, kredi onaylanma sürecinde başvuru sırasına göre herhangi bir önceliğin söz konusu olmadığının altı çizildi.

ARTIK TAMAMİYLE TÜRK LİRASI BAZ ALINACAK

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, bundan sonra KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği ve KOSGEB KOBİ Kredi Faiz Destekleri Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak başvurularda; yurtiçi tedarikçilerden alınan/alınacak mal ve hizmetler için sunulan başvuru ve eki (katılım formu, sözleşme, kira kontratı, proforma fatura vb.) belgelerde yalnızca Türk Lirası kullanılanların değerlendirmeye alınacağını açıkladı.

PROFORMA FATURALAR SADECE TL BAZLI OLABİLECEK

KOSGEB Başkanı, bundan sonra KOSGEB Destek Programlarında Milli Para Esaslı Uygulamaların geçerli olacağını belirterek, KOSGEB’den destek talebinde bulunan bütün KOBİ’lerin destek öncesi yapacakları başvurularda, sözleşmelerde ve proforma faturalarda Türk Lirasının dışında gelen evrakların kabul edilmeyeceğini bildirdi.

Destek başvuru aşamalarını örneklerle anlatan Başkan Recep Biçer; Özellikle fuar başvuruları sırasında gelen fuar döviz üzerinden yapılan sözleşmeler, Projeye dayalı destek programlarına müracaat sırasında gelen döviz cinsinden proforma faturalar gibi başvuru evraklarının başvuru aşamasında kabul edilmeyeceğini açıkladı.AA



Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler