FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi kartı sahiplerine haciz şoku!

Kredi kartı sahipleri iptal ettikleri, aldıktan sonra kullanmadıkları ve bankanın kendilerine zorla verdiği kredi kartları yüzünden icralık olma şokunu yaşıyor.

Kredi kartı sahiplerine haciz şoku!

Kredi kartlarında kalan borçlar ya da bankaların tüketiciden talep ettiği kredi kart aidatları tüketiciyi mağdur etti.

Kredi kartı borcunu ödemeyen, kartta borcu olduğunun farkında olmayan ya da kredi kartı aidatlarını ödemek istemeyen tüketiciler bankalar ile karşı karşıya geldi. Şikayet Portalı Şikayetvar’ın şikayet verilerine göre; birçok tüketici bankaların kendilerinden talep ettiği ücretler nedeni ile icra takibi başlatıldığının şokunu yaşıyor.

HABERSİZ İCRA TAKİBİ
“Bankadan almış olduğum kredi kartının borcunun ödenmeme sebebiyle 3 yıl önce icra takibi başlamış ve taksitler halinde maaşımdan kesilmiştir. 3 yıl sonra tarafıma iletilen yazılı beyanda kredi kartımın halen borcu olduğu ve irtibata geçmediğim taktirde icra işlemlerin yürütüleceği belirtilmiştir.Benden 386,17 Türk lirası talep edilmiş sebebini sorduğum da ise avukatlık işlem ücreti olduğu bunun gözden kaçtığını ödeme yapmadığım takdirde asıl borç toplamından işleme alınacağını söylemiş ve tarafımdan 386,17 Türk lirasını tahsil etmiştir. Maaş bordrolarımı kontrol ettiğimde kredi kartı borcumun kalmadığı 386,17 Türk lirasının benden haksız talep edildiği kanaatine varmış olduğumdan dolayı 386,17 liranın ve kesilen yıllık üyelik aidatlarının iadesini talep eder anlaşma sağlanamadığı takdirde hakkımı yasal yollardan arayacağımı beyan ederim.”

KULLANMAYAN KARTA İCRA TAKİBİ
“Yaklaşık 6 yıldır bankanın kredi kartını kullanmamaktayım ve bütün borçlarımı yatırmış bulunmaktayım. Yalnız kurtaran hesap kartını kullanıyordum. Her ay parayı yatırım çekmeme rağmen icraya verilip hakkımda yasal işlem başlatılmıştır . Bütün borçlarımı kapattığım halde bana kullanılmayan kart için benden ücret talep edilmemektedir. Ben de bu parayı ödemeyeceğim resmen ve bugüne kadar haksız talep edilen kredi kartımın parasının tarafıma ödenmesini için gereğinin yapılması ve tüketici mahkemesine evraklarımla başvuracağımı belirtmek isterim.”

TELEFONA GELEN MESAJ ŞOK EDİYOR
“Çalıştığım kurum bir ara şikayetçi olduğum banka çalıştığı için maaşımı oradan alıyordum. Kredi kartını eve göndermişler. Hiç kullanmadım. 2007'de çalıştığım kurum bankayla olan sözleşmesini sona erdirdi. Bende tüm hesaplarımı kapatmak için telefon ettiğimde bana 25 TL borcum olduğunu söylediler. Ertesi günü bankaya gittiğimde kart aidat borcumun 15 TL olduğunu söylediler. Bende hepsini kapattım. Kartımı da iptal ettirdim. 4 sene sonra geçen gün cep telefonuma borcunuzu ödeyin yoksa icra göndeririz diye mesaj geldi. 80 TL borcum varmış. 10 lira 80 lira olmuş. Bana bugüne kadar kimse haber vermedi. 4 sene önce bankaya gittiğimde borcunuz kapanmıştır dendiği halde.”

HACİZ GÖNDERİYORUZ
“İcra takibine girmiş kredi kartı borcumu, tüm avukatlık ücretleriyle birlikte ödedim.Ödemeden önce bana atılan ‘haciz gönderiyoruz’, ‘hapse gireceksiniz’ vs gibi taciz dolu sms ler ve aramalar ile yaşadığım stresi şu anda yok sayıyorum.Asıl sorun, ben tüm avukatlık ücretleri dahil ödediğim borcumun, icra dosyasının henüz kapatılmamış olması. Arıyorum, bana icra dosyasının kapanması için gereken harcı benim ödemem gerektiğini söylüyorlar. ‘Ben size tüm masrafları ödedim, ödediğim parayı neden bir daha ödeyeyim’ dediğimde, ‘bizim böyle bir sorumluluğumuz yok, bir sene dosyanıza işlem yapmayınca otomatik olarak dosya kapanacak. Onu bekleyin’ gibi akla mantığa sığmayan bir konuşma yapıyorlar.Bu durumu kim takip ediyor, kim inceliyor. Neden sicilimde bir icra dosyası bir sene kalmak zorunda?”

“Esnaflık yapan kendi halimde bir insanım. Bir gün ilçemizde şubesi olmayan bankanın kart dağıtım yetkilileri Konya'dan ilçemize kart dağıtmaya geldi. Benim de işyerime uğrayıp kart istemediğimi söylememe rağmen kartlarını bana zorla pazarlayıp gittiler. 2007 yılında olan bu olay üzerine ben aradan kısa bir süre geçtikten sonra kredi kartını hiç kullanmadan iade ettim. Defalarca sormama rağmen kredi kartının iptal edildiğini ve hiçbir borcunun olmadığı telefonla söylediler. Ama işin böyle olmadığını 2011 yılında başka bankadaki bir işimden dolayı acı şekilde öğrendim. Banka bana 60 lira bir borç yüzünden icra takibine düştüğümü, hatta avukata bile verildiğimi söylüyordu. Ticari hayatımda bu kadar aşağılanmamıştım. Bankaya sorduğumda bu borcun nereden kaynaklandığını, bana burada göremeyeceklerini kredi kartına sahip bütün bankaları dolaşmam gerektiğini beyan ettiler. Yaklaşık 2 ay boyunca bulmadım. Birgün bir arkadaşım bana belki iade ettiğin kartın borcudur dedi. Benim hemen aklıma bakanın kredi kartı geldi. Telefonla bankanın genel merkezini aradım. Konuyu anlattım, bana kendi bankalarından olduğunu söyledi. Ben de hiç kullanmadığım karttan haberim olmadan kart aidatı yüzünden nasıl avukatlık olduğumu sordum. Bana doğru dürüst cevap bile veremediler. Ben de bu lekenin silinmesi gerektiğini söyledim ve bana borcumun olmadığını yazan yazı vermesini rica ettim. Ama henüz sonuç alamadım.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler