FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi kartı sahiplerini kızdıracak ücret!

Kredi kartı sahiplerini kızdıracak bir ücret daha çıktı.

Kredi kartı sahiplerini kızdıracak ücret!

Şikayetvar’ın haberine göre; kart sahiplerinden kredi kartı borçlarını bankanın gişesinden ödediği için “gişeden ödeme ücreti” kesildi. Hesap özetlerinde 3 TL ödeme ücreti kesildiğini gören tüketiciler bankaları topa tuttu. Bankaların gerekçesi ise “Kart sözleşmesinde kabul ettiniz” oldu.

Bankalar ile tüketicilerin arası bankaların talep ettiği masraflar nedeni ile sık sık bozuluyor. Bankalar şimdi de kredi kartı sahiplerinden borç öderken bile ücret alıyor. İnternetten, ATM’den ve banka gişelerinden kart borcu ödeyen tüketiciler bankaların gişeden ödeme ücreti almaya başladığını hesap özetlerinde görünce şok oldular. İşte kart sahiplerinin bankaları topa tuttuğu Şikayetvar’a gönderdiği şikayetlerden bazıları şöyle:

Hesap Özetleri Şaşkına Çevirdi
“Geçen ay kredi kartına ait borcumu ödemek için banka şubesine gittim ve gişeden ödeme yaptım. Bu ay gelen hesap özetinde 3 TL'lik ‘ödeme ücreti’ diye garip bir ibare ile karşılaştım. Bankanın müşteri hizmetlerini arayarak durumu sordum. ATM'lerden ücretsiz borç ödemesi yapıldığına dair bir yanıt aldım. Yetkiliye böyle bir şeyden neden haberdar etmiyorsunuz dediğimde somut bir açıklama yapamadı. Bu haksızlığın giderilip yaptığım ödemenin kartıma geri yüklenmesini istiyorum.”

Her Ödeme Başına Mı Alınacak?

Kredi kartımın ekstre borcunu gişelerinden ödediğim için 3 TL ödeme ücreti tahsil edildiğini fark ettim. Acaba kredi kartı ödememizi nereye yapacağız banka şubesinden başka. Ödemelerimi düzenli yapmam ve kullandığım kredi kartımın ait olduğu bankaya yapmam bana ceza olarak her ay ya da her ödeme başına de 3 TL olarak ceza mı verilecek. Ekstreme yansıtılan ücretin derhal iptal edilmesini istiyorum.”

Gişeden Ödeme Ekstreye Yansıdı

“Banka ATM’sinden kredi kartımın ödemesini yapmaya çalıştım. Fakat sistemde bir sorun olduğundan dolayı ödemeyi yapamadım. Şubede gişe işlemlerinden yatırmak istediğimde gişedeki görevli 3 TL ekstrenize yansır buradan ödeme yaparsanız dedi. Bu duruma anlam veremiyorum. Sanki başka bir bankanın kartına ödeme yapıyorum. Kendi kartınız, kendi müşteriniz.”

İmzaladığınız Sözleşmeye Dikkat!

“Gişeden ödeme ücreti de ne oluyor hala anlamış değilim. 300 TL para yatırıyorum ve benden gişeye ödeme ücreti kesiyorsun. Müşteri temsilcisi ‘Efendim yapmış olduğunuz anlaşmalardan dolayı bu bizim yasal hakkımız her şey yasal ‘ diye yanıt verdi.”

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler