FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kredi taksidini erken ödeyene ceza!

Konut kredisi çekenler ödemeniz hafta sonuna geliyorsa aman dikkat!..

Kredi taksidini erken ödeyene ceza!

Konut kredisi borcunu erken kapatanlardan erken ödeme cezası alan bankalar şimdi de kredi taksitini gününden önce ödeyenlerden 60 TL'ye varan "erken taksit tahsilatı" almaya başladı. Hesaplarından kesilen bu ücreti görenlerin sikayetvar.com'a gönderdikleri ortak şikayetleri ise "Pazar gününe denk gelen ödememi cuma günü yaptım. Banka erken ödenen taksit için de ceza kesti" şeklinde oldu.

BANKALARI TOPA TUTTULAR
Bankalar kredi taksitlerini geç ödeyenlerden gecikme ücreti alınca kredi ödemesi hafta sonuna denk gelen tüketiciler hafta sonuna girmeden kredi taksitlerini ödediler. Kredi taksitlerini gününden önce ödeyenler bankadaki hesaplarını kontrol ettiklerinde ise "erken taksit tahsilatı" kesildiğini görünce şok oldular. Bankaların aldığı bu ücreti eleştiren tüketiciler yazdıkları şikayetlerle bankaları topa tuttular.

TÜKETİCİ İADESİNİ İSTİYOR!
"05/04/2013 cuma günü bankadan kullanmış olduğum konut kredisinin 1.600 TL olan ilk taksitini ödemiş bulunmaktayım. Kredimin ödenmesi gereken tarih olan 07/04/2013 günü pazara gününe geldiği için ödeme erken yapılmıştır. . Hesabımda 170 TL varken hesabımdaki paranın eksildiğini fark ettim. Hassasiyetimin karşılığı olarak banka işlemi iki gün erken ödediğim için tarafımdan toplamda 32, 42 TL 'erken taksit tahsilatı' adı altında kesinti yapmıştır. Banka ödememi düzenli yaptığım halde beni cezalandırmaktadır merak etmekteyim. Kesilen ücretin iadesini istiyorum."

YENİ UYGULAMAYA DİKKAT!
"Bankadan konut kredisi kullandım ve kredi ödemelerimi ayın 23'ünde yapmam gerekiyor; ödemelerimi hep internetten yaptım; daha önce gününden farklı bir tarihte ödemeyi denediğimde buna izin vermiyor ve uyarı veriyordu. Aralık'ta ayın 23'ü pazar gününe denk geldiği için bir önceki iş günü olan cuma günü bu işlemi yapabileceğimi düşünerek ödeme yapmayı denedim ve herhangi bir uyarı ya da hata mesajı almadan kredi ödemesini gerçekleştirdim. Ancak daha sonra erken taksit tahsilatı açıklaması ile 61.55 TL daha kesilmiş olduğunu gördüm. Banka para iadesini reddetti, bunun standart uygulama olduğunu söyledi ama web sitesinin yakın zamanda değiştiği ve kredilerin daha erken tahsil edilemezken edilebilir hale geldiği bilgisini de aldım; bu konuda uyarı mesajı da vermeliler di, haksızlık var."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler