FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Kur baskısının altında kalmayacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu

'Kur baskısının altında kalmayacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31. Muhtarlar Toplantısı’ndan konuşma yaptı. Erdoğan "Yalnız kalsam da' dediğimde tweetler art arda gelmeye başladı. 'Yalnız değilsin' tweetleri gelmeye başladı. Şimdi yalnız olmadığımı biliyorum. Bizler döviz baskısına karşı paramıza sahip çıkacağız ve Türk Lirası'nı değerlendireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

- Piyasada bir durgunluk olduğunu biz de görüyoruz, biliyoruz. Bu durgunluğun somut sebeplerinden ziyade, psikolojik ve provokatif faktörlerden kaynaklandığını da gayet iyi biliyoruz. Gerçekten de son günlerde döviz kurunun Türk lirası karşısındaki yükselişinin sebeplerine baktığımızda elle tutulur ciddi iktisadi karşılığı olan hiç bir husus göremiyoruz. Belirli mahfiller tarafından pompalanan olumsuz havanın yol açtığı suni bir kur yükselişiyle karşı karşıyayız. Biz de buna karşılık her zaman olduğu gibi devletin imkanlarını harekete geçirmenin yanında milletimizi bu konuda farklı bir anlamda yardıma çağırdık. Dedik ki 'gelin yastığınızın altındaki dövizleri Türk lirasına çevirin. Türk lirası olmazsa altına çevirin.' Çünkü karşılıksız para basmak suretiyle döviz baskısına bizi almak isteyenlere böyle bir cevabı verelim.

- Devletin imkanlarını harekete geçirmenin yanında milletimizi farklı bir anlamada yardıma çağırdık. Milletime vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

- Benim vatandaşım geldi, Türk lirasına yönlendi ve kim, nerede, elinde ne kadar dövizi varsa bunu Türk lirasına çevirmeye başladı. Milletime teşekkür ediyorum. Vatandaşlarıma teşekkür ediyorum, sağ olsunlar, var olsunlar. Bu millet, eğer dert vatan ise, millet ise ne diyor, 'Gerisi teferruattır.' Elinde ne varsa hemen gitti Türk lirasına çevirmeye başladı. Bu konudaki kararlılığın devam edeceğine inanıyorum

- Bu konudaki kararlılığın devam edeceğine inanıyorum. Ekonomide maruz kaldığımız saldırıyla ilk defa karşılaşmıyoruz. Geçtiğimiz 14 yılda her türlü krizin gerisinde gizli ya da açık ekonomik saldırılar da vardı. "Biz bu milleti faiz lobisine mahkum etmeyeceğiz" dedik.

- Biz iyi bir noktadayız. Kim ne derse desin daha iyi olacağız.Bu mücadelenin hem güç hem inanç meselesi olduğunu devamlı ifade ediyoruz.Türkiye sadece görünen rakamlardan asla ibaret değildir. Bütün bunların gerisinde yüz milyonlarca kardeşimizin mazlumun mağdurun desteği ve duası vardır.İnsanlar döviz bürolarına dolar almak için değil bozdurup TL almak için koşuyor. Ben çağrımıza kulak veren milletimizin her bir ferdine şükranlarımız sunuyorum.Artık kiralarda da dövizden Türk Lirası’na geçiliyor.“

"10 Kazanacaktın 9 kazan 8 kazan"

Bunu bir görev telakki ediyorum. 10 kazanacaktın da 9 kazan 8 kazan… Ama bu millet güçlenecek.

- Emin olunuz insanımız bu süreçten zararlı değil, müjdeyi veriyorum, karlı çıkacaktır. Hiç endişe etmeyin. Alacağını bilecek, vereceğini bilecek, karını, zararını daha iyi hesap edebilecek. Dış ticaretimizde çok önemli yeri olan ülkelerle birer birer yerel paralarla ticaret dönemi başlıyor.

- Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta ciddi hamleler yaptığı, Meclis'te cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle ilgili yeni adımların arifesinde bulunduğu, Avrupa Birliği ile ilgili önemli kararlar almak üzere olduğu şu günlerde ekonomi silahını bir kez daha bize doğrulttular.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler