FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kurbanlık derilerini yeniden THK toplayacak

Kurbanlık derilerini toplama yetkisinin yeniden Türk Hava Kurumu'nun tekeline verilmesi için düzenlemeler yapılacak.

Kurbanlık derilerini yeniden THK toplayacak

Kurban Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde kurbanlık fiyatlarının artıp artmayacağı gibi konuların dışında kurbanlık derilerinin ne yapılacağı da merak konusu. Hükümet, geçtiğimiz sene kurban derilerini toplama yetkisini Türk Hava Kurumu'nun tekelinden çıkararak bazı dernek ve vakıflara da kurbanlık derisi toplayabilme yetkisi vermişti. Kurbanlık derilerini toplama tek yetkisinin yeniden THK'ya verilmesi için düzenlemelerin yapılacağı öğrenildi. Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün konuyla ilgili özel haberi şöyle:

Hükümet, geçen yıl 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nda yapılan değişiklikle dernek ve vakıflara da kurban derisi toplama izni getirdi. Ancak izin verilen derneklerin kurban derisi toplaması gerekirken geçen yıl çok sayıda kuruluşun kaçak olarak piyasadan yararlandığı belirlendi. Hükümetin, “Paralel örgüt” iddiasıyla başta yargı ve emniyet olmak üzere cemaat yapılanmasına karşı başlattığı girişim kurban derisi toplanmasındaki tartışmayı yeniden gündeme getirdi. Geçen yıl cemaate yakın bazı kurluşların kurban derisi toplama konusunda önemli gelir elde ettikleri iddiası bulunuyor.

GENELGE HAZIRLANIYOR

Hükümet bu yıl kurban derisi toplanmasında THK’yı yeniden etkin kılacak düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. Yeni bir yasal değişiklik için zamanın yeterli olmadığı dikkate alınarak genelge yoluya konuya müdahale edilmesi planlandı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler