FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuyumcular isyanda!

Kredi kart kullanımı ve taksitlendirme rakamlarını altın alış ve satışlar için oldukça az ve yetersiz buluyorlar.

Kuyumcular isyanda!

Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Ferda Erdem, kredi kartıyla altın alışverişinde taksidi kaldıran mevzuatın satışları olumsuz etkilediği gibi yeni evlenen çiftleri de üzdüğünü söyledi. Erdem, getirilmesi öngörülen 4 taksidi de yeterli görmediklerini, ancak yine de sevindirici olacağını söyledi.

Kredi kartıyla alışverişin ortadan kaldırılmasının kuyumcuların işini yüzde 70 oranında olumsuz etkilediğini aktaran Ferda Erdem, şöyle konuştu:

"Eskiden müşteri geldiğinde 'eşimin doğum günü', 'evlilik yıldönümü', 'düğüne gideceğim bir bilezik alacağım' diyordu. Kredi kartını verip aldığı takının parasını 10 takside böldürüyordu. 1000 liralık bilezik aldığında aylık 100'er liralık taksitle ödüyordu.

Taksit uygulaması kaldırıldıktan sonra 'madem kredi kartına taksitle veremiyorsunuz, o zaman bana 200 liralık bir küpe ya da yüzük ver' diyor. Düğünde takacağı bilezik yerine bir çeyrek alıyor. Çünkü nakiti o kadar. Eskiden bilezik takabilen, artık çeyrekle idare etmeye başladı. Alyans bile alamıyor insanlar. Düğünlerdeki takılar yeni evlenen çiftler için birikim oluyordu. Şimdi düğünlerdeki altın miktarı da ciddi oranda azaldı."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler