FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuyumculardan altına yılbaşı dopingi

Kuyumcular, kredi kartına 4 taksit imkanı tanınmasının ardından Ocak ayı için dev bir kampanya hazırlıyor.

Kuyumculardan altına yılbaşı dopingi

Kredi kartıyla taksitli satışa getirilen yasakla sıkıntılı bir turizm ve düğün sezonunu geride bırakan kuyumcular, kredi kartına 4 taksit imkanının tanınmasının yanı sıra yüzde 50'ye varan indirim kampanyalarıyla 2015 sezonuna umutla giriyor.

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Baransel: "Kredi kartıyla 4 taksit imkanı tanınmasıyla piyasa toparlanmaya başladı ama bu arada düğün sezonu bitti, inşallah gelecek yıl daha iyi olacak. Yıla iyi bir başlangıç için 26-31 Ocak'ta tüm kuyumcularımızla bir kampanya yapıyoruz, bu kampanyayla pırlantada yüzde 50, 14-18 ayar ürünlerde yüzde 25-30 arası indirim yapacağız" diye konuştu.

Kredi kartıyla taksitli satışa getirilen yasakla satışların düşmesinden şikayet eden kuyumcular, kredi kartına 4 taksit imkanı tanınmasının ardından hazırladıkları pırlanta ve altında yüzde 25-50 aralığında indirim kapanyasıyla 2015'e umutla bakmaya başladı.

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, geride kalan turizm ve düğün sezonuna ilişkin yaptığı değerlendirmede, kuyumculukta geleneksel olarak düğünlerin yapıldığı ve turizm hareketliliğinin yaşandığı yaz sezonunu, özellikle şubat ayı itibariyle kredi kartıyla taksitli satışa getirilen yasaklamayla sıkıntılı geçirdiklerini ifade etti.

Bu durumun kuyumcuların hem turizmden pay almalarını hem de düğünlerde altın takı geleneğinin sürdürülmesini zorlaştırdığını dile getiren Baransel, şunları söyledi:

"Kredi kartının kullanılamayışı alışverişi engelledi. İnsanlar düğünlerde para takmaya başladı. İstanbul Kuyumcular Odası ile yaptığımız görüşmelere göre bu dönemde altın satışlarında yüzde 55 civarında düşüş oldu. Kredi kartıyla 4 taksit imkanı tanınmasıyla piyasa toparlanmaya başladı ama bu arada düğün sezonu bitti, inşallah gelecek yıl daha iyi olacak. Turizmde de dışarıdan gelen kişi bir şey alacağı zaman cebinde parayla gelmiyor, kredi kartıyla geliyor. Herkesin cebinde kredi kartı var, kimsenin cebinde 2-3 bin lira yok. Kars'tan gelen bir vatandaş, buraya tatile geldi, eşi bir şey beğendi, 2 bin lira... Neyle alacak, taksit olmayınca da tek slip almıyordu. 4 taksit uygulaması yeni sezona olumlu yansıyacaktır."
KUYUMCULAR KAMPANYALARA ODAKLANDI

Baransel, yıla iyi bir başlangıç yapmak için kuyumcu esnafı olarak ciddi bir kampanya hazırlığı içinde olduklarını belirtti.

İzmir'de yeni yılda 23-26 Ocak tarihlerinde düzenlenecek Jewex Mücevher Altın Gümüş Alyans Takı Saat Fuarı'nın hemen ardından tüm kuyumcuların katılımıyla indirimli satış kampanyası düzenleyeceklerini dile getiren Baransel, şunları kaydetti:

"Yıla iyi bir başlangıç için 26-31 Ocak'ta tüm kuyumcularımızla bir kampanya yapıyoruz, bu kampanyayla pırlantada yüzde 50, 14-18 ayar ürünlerde yüzde 25-30 arası indirim yapacağız. Bunu tüm arkadaşlarla görüştük. İnşallah bunu her tarafa yayacağız. İşçiliklerimizden fedakarlık yaparak, vatandaşın 14-18 ayara, takı ürününe daha fazla yönelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. 26- 31 Ocak'ta tüm kuyumculardan aynı şekilde bu indirimden faydalanabilirler."


Altın fiyatları için tıklayın

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler