FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'LPG'ye yüzde 10 indirim gelir'

Otogaza şimdiye kadar yapılan indirimler, benzin ve motorinin gerisinde kaldı. Rusya'nın da doğalgaza indirim açıklamasının ardından otogazda da yeniden indirim bekleniyor.

'LPG'ye yüzde 10 indirim gelir'

Son zamanlarda brent petrol fiyatlarının düşmesiyle akaryakıt fiyatlarına indirimler başladı. Ancak otogaza gelen indirim, benzin ve motorinin gerisinde kaldı. Rusya'nın da doğalgaza indirim açıklamasının ardından otogazda da yeniden indirim bekleniyor.

BRC Türkiye temsilcisi 2A mühendislik A.Ş. yetkilisi Emre Deler, konuyla ilgili değerlendirmesinde, ”01 Temmuz'da 5,12TL olan benzinin litre fiyatı bugün itibariyle 4.30TL'dir. Bu da beş ayda yaklaşık yüzde 16'lık bir indirim uygulanmış demektir. 01 Temmuz'da 2,75 TL olan otogazın litre fiyatı ise bugün itibariyle 2,45 TL'dir. Bu da 5 ayda yüzde 11'lik bir indirim demektir. Bu durumda otogaza indirimin daha az olduğunu görüyoruz. Müşterilerimizin yoğun şekilde indirim beklentileri var. En az yüzde 10 yani 20-25 kuruşluk bir indirim bekliyoruz. Ayrıca hem ekonomik, hem de daha çevreci bir yakıt kullanmak suretiyle gelecekte de yaşanabilir bir dünya için herkesi otogaz kullanmaya davet ediyoruz” dedi. (İHA)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler