FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maalesef şampiyon olduk!

Hak-İş Sosyal Güvenlik Danışmanı Zahit Gönencan, iş kazalarının Avrupa ülkeleri arasında en çok Türkiye'de meydana geldiğini söyledi.

Maalesef şampiyon olduk!

Hizmet-İş Sendikası tarafından Hatay'ın Arsuz ilçesinde düzenlenen 'iş sağlığı ve iş güvenliği' konulu eğitim seminerinde konuşan Zahit Gönencan, Türkiye'de iş verenlerin işçilerin sağlığı ve güvenliği noktasında çok hassas hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Yeni kanunun kademe kademe yürürlüğe girmesi ile iş sağlığı ve iş güvenliği noktasında önemli mesafeler alındığını belirten Gönencan, "Türkiye'de 1 milyon 435 bin iş yeri var. Türkiye'de 11 milyon sigortalı var. Bunlardan 6 milyon 800 bini 50'den az işçi çalıştıran iş yerlerinde hizmet görürken, 4 milyon 173 bini de 50'den fala işçi çalıştıran iş yerlerinde görev yapıyor. Avrupa'da en çok iş kazası olan ülke Türkiye oluyor.

2011 yılında 69 bin 277 iş kaza olmuş, bunun 65 bini erkekler 4 binini ise kadınlar yaşamış. Bu bakımdan çalışanlarımız ve işverenlerimiz iş sağlığıyla ilgili kurallara ve kanunlara dikkat etmesi gerekir." dedi. Gümüş Otelde devam eden ve 3 gün sürecek seminere katılanlara İş sağlığı ve iş güvenliği ile yeni çıkan iş sağlığı yasası hakkında bilgiler verild

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler