FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maaş hesabınız sizi bankaya borçlandırabilir

Maaş hesabınız varsa cep telefonunuza gelecek “Bankaya olan borcunuzu ödemediğiniz taktirde hakkınızda işlem başlatılacaktır” mesajına şaşırmayın.

Maaş hesabınız sizi bankaya borçlandırabilir

Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre bankada maaş hesabı olanlara habersiz sigorta yapılıyor.

Çalıştığı kurum ile banka arasında yapılan anlaşma sonrası bankada adına hesap açtırılan vatandaşların önemli şikayetlerinden bir tanesi de maaş hesaplarından dolayı bankaların kendilerinden habersiz sigorta yapması. Türkiye’nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar’a gönderilen şikayetlere göre, “ Bankamıza borcunuz var ödemez iseniz hakkınızda işlem başlatılacaktır” mesajı ile bankanın kendilerine sigorta yaptığını öğrenen vatandaşlar sigorta borçlarının ödenmediği için de faizlerle birlikte ödeme yapmak zorunda bırakıldıklarından dert yandılar.

CEP TELEFONLARIN GELEN MESAJ İLE SİGORTALANDIKLARINI ÖĞRENİYORLAR
“İki sene önce banka hesabından maaş alıyordum. En son paramı çektikten sonra bir daha atm'ye uğramadım. Artı para hesabına hiç dokunmadım. Cep telefonuma birkaç gündür gelen gecikmeli borcunuzla ilgili tarafınıza ulaşılamamıştır mesajlarına istinaden bankanın müşteri hizmetlerini aradım. Bana hayat sigortası yapıldığını ve bunun artı paradan çekildiğini ödenmediği için faiz bindiğini ekstre bedeli alındığını hesap işletim ücreti kesildiğini söylediler. Bana sormadan beni sigorta yapmışlar. Umarım kredi sicilim karalanmaz.”

HESABA SİGORTA AÇILIYOR
“Mardin şehrinde devlet memuru olarak çalışırken kullanmış olduğum maaş kartını İstanbul' a nakil olduğumda hesabı sıfırlayarak kapama dilekçesi verdim. Aradan 2 yıl geçti geçen hafta bankadan hem yazı hem de sms mesajı geldi. Bankaya borcumu ödemem gerektiğine dair hakkımda işlem yapılacağına dair. Hakkımda Ferdi Kaza sigortası başlatılmış. 2011 yılında ve hesabıma tanımlı nakit avansla hesaptan sürekli kesintiler yapılmış. Ben böyle bir ferdi kaza sigortası başvurusu yapmadığımı söyledim ve hesabımı kapamak için bankaya zamanında talimat verdiğimi hatırlattım. Hakkımıza herhangi bir bildirim olmaksızın bankaların hakkımızda sigorta poliçesi imzalamamış olduğumuz halde sigortalı gösterip ek hesaptan alınması suç değil mi?”

KİMSE POLİÇEYİ BULAMIYOR
“Daha önce defalarca müşteri hizmetleri ekibinizle görüştüm bana hiç bir şekilde borcumun olmadığını ifade ettiler. Ancak bir sms geldi ve içeriğinde ise; ‘Sn müşterimiz kurtaran hesabınıza ait asgari ödeme tutarı 8.66 TL. Toplam ödeme tutarı 86.61 TL’dir. Asgari tutarı ödemezseniz ihtarname gönderilecektir’ şeklinde bir not vardır. Peki şimdi bu nedir? Ne bir imza ne de bir bilgi verilmiş bize ve sigorta yapılmış kimse poliçeyi bulamıyor. İmza sirküleri yok ve tehdit ediliyoruz ki ihtarname çekeriz diye.”

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler