FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maliye Bakanı Ağbal: 'Herkes vergisini ödeyecek'

Kulüpler Birliği’ni ağırlayan Bakan Naci Ağbal, yüzde 15’lik stopaj vergisi konusunda indirim bekleyen başkanlara “Bundan sonra tüm eksikler hesaplanacak, herkes vergisini ödeyecek” dedi

Maliye Bakanı Ağbal: 'Herkes vergisini ödeyecek'

Külüpler Birliği Vakfı, başkan Dursun Özbek önderliğinde Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Gençlik ve spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a ziyarette bulundu.

Habertürk'ün haberine göre kulüp başkanları; vergi borçları, saha kapama cezasının kulüplere ekonomik yansımaları, stopaj vergisinin yüzde 15'te kalması ve yükseltilmemesi için Bakan Naci Ağbal'dan destek istedi. Ancak talepleri dinleyen Ağbal'ın yanıtının sert olduğu öğrenildi.

AMATÖRLER İÇİN RAPOR İSTEDİ

İndirim bir yana stopaj vergisini yüzde 15'ten yüzde 35'e çıkarmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ağbal'ın "Herkes vergisini verecek. Hocalara, oyunculara, menajerlere gelince milyonlarca Euro'yu veriyorsunuz ama Maliye'ye gelince vergi ödemiyorsunuz. Bundan sonra tüm eksikler hesaplanacak, herkes vergisini ödeyecek. Asgari ücretle çalışan insanlardan yüzde 20 vergi kesiliyor. Siz yüzde 15'i bile ödemiyorsunuz. Vatandaş da bu durumdan çok rahatsız. Bu konu aynen böyle değişecek" dediği ifade edildi. Bakan Ağbal'ın ayrıca kulüplerden amatör branşlara yaptıkları harcamalar hakkında detaylı rapor istediği kaydedildi.

'BAZI DEĞİŞİKLİKLER OLACAK'

Maliye Bakanı Naci Ağbal'a yapılan ziyaret hakkında bilgi veren Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek, "Bakan Ağbal ile görüştüğümüz konular önümüzdeki dönemde yasal bazı değişikliler olacak vergi boyutunda ve kulüplerin yapılanması boyutunda. Bunlarla ilgili bazı bilgileri paylaştık. Daha detaylı bilgiyi önümüzdeki hafta sonuna doğru vermek mümkün olacak."


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler