FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maliye 'barış' için kolları sıvadı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Varlık Barışı konusunda bir çalışma başlattıklarını ve şu aşamada rakam beklentisi telaffuz etmek için çok erken olduğunu söyledi.

Maliye 'barış' için kolları sıvadı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da katıldığı THY toplantısında gazetecilerin varlık barışına ilişkin sorularını yanıtladı.

ÖNCEKİNDEN FARKLI OLABİLİR
Şimşek, "Bir süre önce Sayın Başbakanımızın bu yönde bir talimatı oldu. Dolayısıyla konuyu biz Maliye Bakanlığı olarak şu anda çalıyoruz. Henüz detaylandırmadığımız için daha fazla bir bilgi vermek doğru olmaz. Ama kapsamı itibariyle daha önce yapılandan farklı olabilir. Sadece ve sadece yurtdışı kaynaklarına yönelik olabilir. Bu konuda henüz verilmiş bir karar yok. Ama Başbakanımızın bu yönde çalışma yapılması konusunda talimatları var. Maliye Bakanlığı olarak biz çalışıp Başbakanımıza arz edeceğiz"dedi.

Varlık barışında yaklaşık 130 milyar dolar gibi bir meblağın son zamanlarda telaffuz edildiğine ilişkin soruya Şimşek, "Değerli arkadaşlar o Türkiye'nin dışarda olduğunu tahmin ettiğimiz kaynağın miktarı. Yani Türk şirketlerinin, Türk vatandaşlarının... Dolayısıyla bu aşamada gerek rakam telaffuz etmek gerekse yapacağımız düzenlemenin detayları hakkında bilgi vermek için şu anda çok erken" şeklinde cevap verdi.

BAKAN BABACAN AÇIKLAMIŞTI
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ABD'de yaptığı açıklamada, Türklerin yurtdışında kayıt altında 130 milyar doları bulunduğunu, bu parayı Türkiye'ye çekmek için yeni bir Varlık Barışı konusunda Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini söyledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler