FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mehmet Şimşek: Artık sabrımız kalmadı

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Yarım yüzyılı aşkındır bekleme salonunda bekliyoruz. Artık sabrımız tükeniyor” ifadeleriyle AB'ye mesaj gönderdi.

Mehmet Şimşek: Artık sabrımız kalmadı

Türkiye'nin AB üyeliği sürecine ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Yarım yüzyılı aşkındır bekleme salonunda bekliyoruz. Artık sabrımız tükeniyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 13. Yalta Avrupa Strateji Yıllık Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Ukrayna’da açıklamalar yaptı.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan Şimşek, “Türkiye’nin AB ile 1963’ten beri ortaklık anlaşması var. Yarım yüzyılı aşkındır bekleme salonunda bekliyoruz. Artık sabrımız tükeniyor” dedi.

Türkiye’nin AB üyeliği için tüm reformları hayata geçirdiğini belirten Şimşek, “Avrupa ile birkaç yüzyıllık bağlarımız var. Bize para ya da yardım gerekmiyor, sizle sıkı bağlarımız olsun istiyoruz. Avrupa’nın Türkiye ile ilişkilerinde samimi olmasını diliyorum" diye konuştu.

Türkiye-Rusya ilişkilerine de değinen Başbakan Yardımcısı, “Rusya ile ilişkileri normalleştirme sürecindeyiz. Uçak olayının yaşandığı 24 Kasım öncesine geri dönmek istiyoruz. Bu, Batı'dan Doğu'ya dönüş anlamına gelmiyor. Türkiye, Batı’ya yakınlaşma ve Avrupa'ya entegre olma yönündeki politikasını değiştirmedi" dedi.

DHA

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler