FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memur emeklisine büyük müjde

Memur emeklilerinin gözü Ağustos'ta. 2018 ve 2019 zamlarıyla birlikte aile yardımı talebi de karara bağlanacak. 2 çocuk sahibi memur emeklisi 4 zamma ek olarak 305 lira aile yardımına kavuşacak.

Memur emeklisine büyük müjde

Temmuz'da çifte zam alan memur emeklileri için ağustos ayı da büyük önem taşıyor. Ağustos'ta yapılacak toplu sözleşme ile memur emeklilerinin maaşlarında 2018 ve 2019 yıllarında yapılacak 4 zammın oranı belirlenecek. Yaklaşık 2 milyon memur emeklisine aile yardımı verilmesi de masaya taşınacak.

305.05 LİRA EK GELİR

Talep kabul edilirse, memur emeklileri 4 zamma ilaveten önemli bir ek gelire kavuşacak. Halen memurlara aile yardımı ödeniyor. Ancak memur emekli olduğunda, bu yardım kesiliyor. Memur sendikaları, aile yardımının emekli maaşlarına da yansıtılmasını istiyor. Halen memurlar 204.99 lira eş yardımı alıyor. Çocuk yardımı tutarı ise 0-6 yaş için 48.03, 6 yaş üstü için 24.01 lira. Bu ödeme emeklilere de yansıtılırsa, 2 çocuğu olan kişi 305.05 lira ek gelire sahip olacak.

HER 6 AYA EN AZ YÜZDE 5

Memur emeklilerine aile yardımı verilmesi talebini toplu sözleşme masasına taşıyacak olan Memur-Sen, isteyeceği zam oranları için de çalışmalarını sürdürüyor. Her sendika üyelerinin fikir ve önerilerini alıyor. Temmuz ayı ortasına kadar da hazırlıkların tamamlanması planlanıyor. Toplu sözleşmede, memurlar ve memur emeklilerine 2 yıllık dönem için 4 ayrı zam oranı tespit edilecek. Her 6 aylık dönem için talep edilecek zam oranının tabanının yüzde 5'ten başlayacağı belirtiliyor. Ayrıca enflasyon farkı da talepler arasında yer alacak. Yüzdelik artışların yanı sıra seyyanen zammın da toplu sözleşmede konuşulabileceği ifade ediliyor.

TALEPLERİ BİR GÖRELİM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuyla ilgili toplu sözleşme görüşmelerinin 1 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, şunları söylemişti:

“Masaya neler gelecek, sonra masada neler sonuçlanacak şu anda onu herhalde müneccim bile bilemez. Şu anda bu konuda gündemimizde herhangi bir çalışma yok. Çünkü daha talepler yok. Talepleri bir görelim. Her talebin ciddi bir matematiksel karşılığı var. Talepleri yapabilmek kolay, karşılayabilmek o kadar kolay değil. Biz azami düzeyde karşılama gayreti içinde olduk. Orada da azami düzeyde karşılama duyarlılığımız olur.”

EK ÖDEME ARTTI

Tüm emeklilerin maaşlarına her ay ek ödeme (vergi iadesi) ilave ediliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, maaşın yüzde 4'ü ya da yüzde 5'i (çok düşük maaşlılarda) oranında ek ödeme alıyor. Haziran ayı net maaşı bin 500 lira olan emekliye, 60 lira da ek ödeme veriliyordu. Yani emeklinin eline bin 560 lira geçiyordu. Temmuz'daki zamla bin 500 liralık net maaş bin 588 lira 35 kuruşa yükseldi. Ek ödeme de 63 lira 53 kuruşa çıktı.


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler