FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memur maaşları yarı yarıya düşecek mi?

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in tüm memurların maaşını ilgilendiren bir açıklamada bulunmadığı belirtildi.

Memur maaşları yarı yarıya düşecek mi?

Yargıtay Başkanlığından yapılan açıklamada, Başkan Cirit'in Yargıtayın basın bürosunun açılış töreninde yaptığı konuşmanın, bazı internet sitelerinde yanlış aktarıldığı ifade edildi.

Cirit'in, basın mensuplarının, CHP ve MHP'nin kapatılması iddialarıyla ilgili soru üzerine, bu konu hakkında bilgilerinin olmadığını, bu sorunun muhatabının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olduğunu söylediği ve konuya ilişkin başka bir açıklama yapmadığı kaydedildi.

"AÇIKLAMA HAKİM VE SAVCILAR İÇİN"

Ayrıca Cirit'in, tüm memurların maaşlarına ilişkin bir açıklamada bulunmadığı ifade edilen açıklamada, Cirit'in, hakim ve savcı maaşlarına yönelik Anayasa Mahkemesinin, 22 Temmuz 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanan iptal kararıyla maaş düzenlemesinin iptal edildiğini hatırlattığı anlatıldı.

"HER HANGİ BİR EKSİLME VEYA ARTIŞ OLMAYACAK"

Açıklamada, "Sayın Cirit, oluşabilecek boşluğu gidermek açısından iptalin 9 ay sonra, 22 Mart 2015'ten itibaren yürürlüğe girmesine karar verildiğini, halen TBMM'de görüşülmekte olan torba yasaya ilave edilecek maddelerle hakim ve savcıların maaşlarının iptal kararından önceki gibi herhangi bir eksilme ya da artış söz konusu olmayacak şekilde yasal düzenleme yapılacağını ifade etmiştir. Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit'in, bunun dışında açıklaması olmamıştır" denildi.

Kaynak : AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler