FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Merkez Bankası bağımsızdır'

Başbakan Ahmet Davutoğlu ABD'de yatırımcı ve bankacılarla yapılan toplantılarının başarılı olduğunu, Erdem Başçı ile liranın değer kaybı konusunda görüştüğünü ve TCMB'nin bağımsız olduğunu söyledi.

'Merkez Bankası bağımsızdır'

Başbakan Ahmet Davutoğlu New York'ta yatırımcı ve bankacılarla yapılan toplantılarının başarılı olduğunu, Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı ile liranın değer kaybı konusunda görüştüğünü ve TCMB'nin bağımsız olduğunu söyledi.

Davutoğlu dünkü yatırımcı toplantılarının ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere TL'deki zayıflık konusunda ihtiyaç olması halinde "her türlü önlemin" alınacağını ifade etti. Davutoğlu "Görüşmelerin çok başarılı olduğuna inanıyorum... Aldığımız görüşler son derece olumluydu" dedi.

TL'nin değer kaybının doların küresel çapta değer kazanmasından kaynaklandığını ifade eden Davutoğlu, "Sadece Türkiye'deki tartışmalarla bağlantılı olamaz. Tüm kurumlarımız doların güçlenmesiyle ilgili gerekli önlemleri alıyorlar. İlk yükselişin ardından, dün Merkez Bankası başkanımızla konuştum" dedi.

Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte dün ve önceki gün yatırımcı ve bankacılarla yaptığı görüşmelerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın TCMB'ye dönük sert eleştirilerinin yoğunlaşarak siyasi baskıların ekonomiyi gölgelediği bir dönemde yatırımcıların Türkiye hakkındaki endişelerini gidermeyi hedefliyordu.

Davutoğlu daha sonra düşünce kuruluşu Council on Foreign Relations'da yaptığı konuşmada ise TCMB'nin kararlarını alırken bağımsız olduğunu söyledi.

Davutoğlu yaptığı konuşmada, "Burada anlamamız gereken Merkez Bankası bağımsızdır ve kararları kendisi almaktadır. Günün sonunda Merkez Bankası'nın ve para politikasının performansı, genel ekonomik performansın bir parçasıdır" dedi. (Reuters)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler