FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez'den istifa iddiasına yönelik açıklama

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) sözcüsü, Erdem Başçı'nın istifa ettiğine yönelik iddialara ilişkin ikinci kez açıklama yaptı.

Merkez'den istifa iddiasına yönelik açıklama

TCMB Sözcüsü, Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın istifa ettiğine yönelik iddialar üzerine ikinci kez açıklama yaptı.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın görevinden istifa ettiği yönündeki iddialara TCMB Sözcüsü'nden ikinci bir açıklama daha geldi. TCMB Sözcüsü, iddiaların bugün de devam etmesi üzerine "Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı görevinin başındadır, iddia ve söylentilerin gerçek dışıdır" dedi.

BAŞÇI'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Sağlık durumu ve istifa ettiği iddiaları ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Bugün yine rivayetler ortaya atılmış. Bunların hiçbirinin aslı olamadığına dair açıklamalar yapıldı. Bunlara hiç gerek yok. Dolayısıyla görevimizin başındayız. Gayet iyiyim. Dün açıkladığımız gibi sağlık kontrollerimizi tamamladık. Raporlarımızı aldık. Çok şükür çok ciddi bir problem yok. Hafif bir antibiyotik tedavisi ile tedavi olacak ufak birkaç problem buldular. Her şey yolunda. Stres doğal, işimiz gereğidir" dedi.

Gazetecilerin "İstifa ettiğiniz iddiaları nereden çıkıyor? İstifa etme düşünceniz var mı?" sorularına Başçı, " Dün açıkladığımız gibi görevimizin başındayız. Bugün yine rivayetler ortaya atılmış. Bunların hiçbirinin aslı olmadığına dair açıklamalar yapıldı. Bunlara hiç gerek yok. Dolayısıyla görevimizin başındayız. Kamuoyuna daha önceden de gündeme başka vesilelerle gelmişti. Kamu görevi verildiği sürece yapılır. En iyi şekilde yapılır. Elimizden geldiğince sağlımız el verdiği sürece en iyi şekilde bu görevi yerine getirmeye devam edeceğiz" diye yanıt verdi. (AJANSLAR)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler