FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin Şehir Hastanesi açıldı

Mersin Şehir Hastanesi'nin açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Uğurlu kademli olsun. Güzel işler yapmaya başladığınız zaman hayırcıları karşınızda buluyorsunuz" dedi.

Mersin Şehir Hastanesi açıldı

Binali Yıldırım'ın hastane açılışındaki açıklamaları şu şekilde:

Sayın Cumhurbaşkanımız şehir hastaneleri sizin hayaliniz sahip çıktığınız projelerden. 15 yıllık hayali bugün Mersin’de açıyoruz.

Bugün attığımız bu önemli bir adımla sağlıkta yeni bir döneme başlıyoruz. Alt yapısını oluşturmayı 2005’te başladık. Aradan 17 yıl geçti. Neden bu kadar uzadı diye Mersinli hemşerilerimiz merak ediyor. Güzel işleri yapmak isteyince Hayırcıları karşımızda buluyoruz. İşte hizmet işte Mersin.

Ama ne yaptılar sevgili Mersinliler. Kanunu mahkemeye taşıdılar. Kanunu hallettik mahkemeye taşıdılar. İnatla muraddır dedik peşini bırakmadık. Sonunda bu hizmeti sizlere sunuyoruz. Çok zaman kaybettik ama kararlılığımızı hiç kaybetmedik.

Sayın Cumhurbaşkanım bu şehir hastanelerinde tek kişilik odalar var. 5 yıldız gibi olmuş. Adeta sağlık küllüyesi haline gelen bu hastanede her şey mevcut. Helikopter pistine kadara….

Projeye 650 milyon lira harcandı. Helali hoş olsun. Mersin’e helal olsun…

Türkiye’yi geleceğe taşıyan şehirlerin başında Mersin gelir. Hükümet olarak Mersin’in ne kadar büyük bir potansiyel olduğunu biliyoruz. 16 katrilyon yatırım yaptık.

Siz Cumhurbaşkanını seçemezsiniz dediler. Madem öyle işte böyle. Madem biz cumhurbaşkanını seçemiyoruz. Dedik millete gidelim, sahibine gidelim. Referandumda Mersin yüzde 70’i yakın evet oyu verdi.

Şimdi de Cumhurbaşkanı hükümet kurmasın diyorlar. Siz ne diyorsunuz? İşte bu kadar

Şimdi yaptığımız 2007’de sizin yaptığınızı yapıyoruz. Millet cumhurbaşkanını seçecek. Hükümetin nasıl oluşacağına da sandıkda karar verecek.

“DEĞİŞİME DİRENEN YOK OLACAK”

Efendim rejim değişiyor diyorlar. Bırakın rejimi, siz kafayı değiştirin. Değişim değişimin ta kendisidir. Değişime direnen yok olacak. Türkiye muhasır medeniyetler seviyesine ilerleyecek.

Cumhurbaşkanını siz seçeceksiniz, siz sadece Cumhurbaşkanı değil 5 yıllık ekibini de seçeceksiniz. Belediye başkanlığı seçimleri gibi. 5 yıl son da beğenmiyorsanız gönderiyoruz diyeceksiniz

Birinci sandıkda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seçeceğiz. İkinci sandık hükümeti seçeceksiniz

MERSİN ŞEHİR HASTANESİNİN ÖZELLİKLERİ NELER?

*Hastane günlük 12 bin kişiye hizmet verecek poliklinik kapasitesine sahip

*Hastane toplam 370 bin metrekare kapalı alana sahip

*1.300 yatak kapasitesi mevcut

*Hastanede yaklaşık 5 bine yakın sağlık personeli çalışacak

*Hastanenin 230 poliklinik odası bulunuyor

*Hastanede, 51 ameliyathane ve 210 yataklı yoğun bakım ünitesi bulunuyor

*MR-CT-PET CT- Gama Kamera – Anjio Spect- Mamografi Ultrason- Kemik Dansimetre – Linac – Brakiterapi – Dijital Patoloji

*Hastanede 30 yataklı diyaliz makinesi var ve 50 yataklı kemoterapi merkezine sahip

*3.858 araçlık ücretsiz açık ve kapalı otopark var

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler