FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mustafa Koç, TÜSİAD toplantısında anıldı

TÜSİAD'ın İstanbul'da gerçekleştirdiği 46. Olağan Genel Kurulu'nda işadamı Mustafa Koç anıldı. Özel törende konuşan işadamı Bülent Eczacıbaşı, Mustafa Koç'u anlattı, duygusal bir konuşma yaptı.

Mustafa Koç, TÜSİAD toplantısında anıldı

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, TÜSİAD 46'ncı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda vefat eden Mustafa Koç için "Ölümle bitmeyen yaşam" ifadesini kullandı.

TÜSİAD 46'ncı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşma yapan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, 21 Ocak'ta vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu Mustafa Koç için "Sadece adını ve anısını değil, değerlerini de yaşatırsak Mustafa aramızda yaşamaya devam eder. Ancak o zaman Mustafa'nın yaşamı, "ölümle bitmeyen yaşam" olur" dedi.

Konuşmasına "TÜSİAD'ın 45 yıllık tarihinde zaman oldu kaygımızı, zaman oldu acımızı ve kederimizi paylaştık" sözleriyle başlayan Eczacıbaşı, "Hiç böylesine zamansız bir kayıpla sarsılmadık, boynumuz bu kadar bükülmedi. Mustafa'ya Allah'tan rahmet, ailesine güç ve sabır diliyorum. Mustafa'yı çok sevdik, ona çok hayranlık duyduk, ona çok güvendik. Mükemmel eğitimi, deneyim birikimi, global vizyonu ile, toplumunun ve ailesinin değerlerini tümüyle özümsemiş olan, 29 Ekim doğumlu Mustafa, Türkiye'nin geleceğini omuzlarında taşıyan iş insanıydı. Ama o, milyonlarca insanımızı her şeyden önce alçak gönüllülüğü ile büyüledi. Nehirler nasıl alçakta duran okyanusa doğru akarlarsa, binlerce seveni ona aktı, o da onları okyanus gibi gönlü ile kucakladı. Biz, onu tanıyanlar, bunun yanıtını biliyoruz: Mustafa, hepimizin aynı kaderi paylaştığının, aynı gemide yol almakta olduğumuzun bilincindeydi. Toplumda kazananlarla kaybedenlerin olamayacağını; ya hep beraber kazanacağımızı, ya da hep beraber kaybedeceğimizi biliyordu. Hep beraber kazanmak, onun için sadece iş yaşamında başarılı olmanın bir gereği değil, toplumun refahı için bir önkoşuldu. Yaşam öyle bir oyundu ki, herkesin birlikte kazanması gerekiyordu. Mustafa'nın yaşama bu bakışı, "ülkem varsa ben de varım" diyen aile geleneğinin de bir devamıydı" dedi.

Eczacıbaşı, Mustafa Koç'un topluma hizmet tutkusunun bir temel taşının kalbi olduğunu ikinci temel taşının yaşam felsefesi olduğunu söyleyerek "Yıllar içinde Mustafa'yla TÜSİAD hakkındaki görüşlerimizi paylaşmak için çok fırsatımız oldu. Topluma hizmet yolunda TÜSİAD'ın, Mustafa için çok farklı bir yeri vardı. İşine en çok odaklandığı dönemlerde bile TÜSİAD onun öncelikleri arasında yer almaya devam etti. TÜSİAD'ı Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşu olarak görüyordu, vizyonunu gönülden paylaşıyordu. TÜSİAD onun güçlü desteğini hep arkasında hissetti. Yönetim kurulunda yıllarca hizmet etti, çok zor zamanlarda TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı'nı büyük bir başarıyla yürüttü. Sizler onu derneğimizin Onur Başkanı yaparak takdirinizi en anlamlı şekilde belirttiniz. O da bunun karşılığını fazlasıyla verdi. Mustafa'nın TÜSİAD'a hizmetlerini hiç unutmayacağız. Mustafa'nın adını ve anısını yaşatalım. Onun için törenler, kitaplar, belgeseller yapalım; adına ödüller koyalım; adını taşıyan okullar, tesisler, enstitüler açalım. Ama bunlarla yetinmeyelim. Sadece adını ve anısını değil, değerlerini de yaşatırsak Mustafa aramızda yaşamaya devam eder. Ancak o zaman Mustafa'nın yaşamı, "ölümle bitmeyen yaşam" olur" şeklinde konuştu.

Bülent Eczacıbaşı son olarak şunları kaydetti: "Barış içinde ve kardeşlik duygularıyla birbirimize sarılmaya toplumumuzun en çok ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. İşte bu değerleri, bu duyguları yaşattığımız sürece Mustafa hep aramızda yaşayacak. Mustafa Koç'un anısı önünde saygıyla eğiliyorum".

İHA

[![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1545642/640xauto.jpg)](https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/mustafa-koc-son-yazisinda-iran-suriye-ve-rusyaya-dikkat-cekmisti/113685/)
[![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1460193/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/haber/galeri/haber/mustafa-koc-kimdir-54714/1)
[![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1545649/640xauto.jpg)](https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/tofasta-flamalar-yariya-indirildi/113726/)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler