FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Narenciye ihracatından 560 milyon dolar gelir

lusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kaçmaz, ocak-kasım döneminde turunçgil ihracatı karşılığında 560 milyon dolar döviz girdisi sağlandığını kaydetti.

 Narenciye ihracatından 560 milyon dolar gelir

Narenciyede ocak-kasım döneminde gerçekleştirilen 1 milyon 230 bin ton ihracat karşılığında 560 milyon dolar gelir elde edildi.

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turunçgilin Türkiye yaş sebze ve meyve ihracatı içinde yüzde 36'lık payla en önemli alt grubu oluşturduğunu söyledi.

Mevsimsel şartlardan dolayı limon ve portakal ihracatında düşüş yaşandığını belirten Kaçmaz, şöyle devam etti:

"Mandalina ihracatında yüzde 7'lik artış yaşandı. Mandalinayı geçici ve erkenci olarak çeşitlendirdik. Mart sonuna kadar bu ürünün ihracatını yapar hale geldik. Bu nedenle mutluyuz. Önümüzdeki aylarda diğer ürünlerdeki düşüş miktarını telafi edeceğiz. Beklentimiz bu şekilde. Ürün fiyatlarında bir yükselme var, bu üreticiyi memnun ediyor ama bizim amacımız hem üreticinin hem de ihracatçının kazanması."

En çok ihracat Bağımsız Devletler Topluluğu'na

Türkiye'de üretilen turunçgilin kaliteli ve sağlıklı olması nedeniyle tercih edildiğini dile getiren Kaçmaz, ülkenin turunçgilde küresel bir oyuncu haline geldiğini söyledi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler