FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nokia Lumia 920 nasıl bir telefon?

Nokia Lumia 920, üzerindeki işletim sistemi ve teknik özellikleri ile her konuda rakiplerine göre üstün bir cihaz.

Nokia Lumia 920 nasıl bir telefon?

Selçuk Altun/Editör
Nokia, Türkiye'de halen en çok tercih edilen telefon markalarının başında geliyor. Ancak, akıllı telefon konusunda aynı şeyi söylemek mümkün değil.

Android ve iOS işletim sistemli cihazlar, akıllı telefon pazarını domine etmiş durumdalar.

Şimdi bu pazara çok güçlü bir rakip daha geldi. Önceki sürümün eksiklerini kapatan Microsoft, Windows Phone 8 ile artık daha iddialı.

Önümüzdeki günlerde Android işletim sistemli telefonlarda yaşanan kıyasıya rekabet Windows Phone 8 işletim sistemli telefonlarda da yaşanacak. Şu anda Türkiye'de bu işletim sistemine sahip iki firmanın ürünü bulunuyor. Bunlardan biri HTC, diğeri de Nokia.

HTC, Windows Phone 8X ve 8S telefonlarıyla pazarda yer alıyor. Nokia ise, Lumia 820 ve Lumia 920 ile büyük bir atak yapmış durumda.

Bu yazıda da Lumia 920 ile ilgili görüşlerimi sizinle paylaşıyor olacağım.

Nokia bu telefondan çok şey bekliyor. Akıllı telefon pazarında geride kalan Nokia, şimdi Microsoft'un da desteğini arkasına alarak Windows Phone 8 işletim sistemi ile bu pazarda yeniden masaya oturacak. Bunu da başaracak güçte çünkü, hem çok güçlü bir işletim sistemiyle cihazlarını getiriyor, hem de akıllı telefon pazarı dışında Nokia halen en çok tercih edilen markaların başında geliyor.

Nokia, bu geleneksel telefon tercihlerindeki başarısını Lumia serisi telefonlarla akıllı telefon pazarına da taşıyacak gibi görünüyor. Cihaz henüz yeni pazara sunulmasına rağmen çok büyük bir ilgi görüyor. Tabii bu ilginin arkasında hem Microsoft'un Windows 8 tanıtımları hem de Nokia'nın reklam ve pazarlama faaliyetleri büyük rol oynuyor. Ama şu da bir gerçek ki, ne kadar çok reklam yaparsanız yapın, eğer iyi bir ürün sunmuyorsanız ve müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşılamıyorsanız bunlardan sonuç alamıyorsunuz.

Nokia Lumia 920, Windows Phone 8 ile çok iyi bütünleşmiş. Genel olarak tüketicinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek akıllı bir telefon.

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, Lumia serisi telefonlar, alışılmışın dışında bir renge ve tasarıma sahip. Nokia Lumia 920’nin renk seçenekleri arasında sarı, kırmızı, beyaz ve siyah bulunuyor. Bu da telefona daha eğlenceli ve şık bir görüntü katmış.

TEKNİK ÖZELLİKLER
Teknik özelliklerinden biraz bahsetmek istersek eğer, Nokia Lumia 920, 1.5 GHZ hızında çift çekirdekli işlemciye sahip. 1 GB RAM kullanıyor. 32 GB hafızası var. Ancak, telefon üzerinde ekstra SD kart desteği yok.

Telefonun 4.5 inç büyüklüğünde, "büyük" bir ekranı var. Ekran, HD çözünürlüğe sahip.

8 MP çözünürlüğe sahip kamerası bulunuyor. Öndeki kamera ise 1.2 MP çözünürlüğünde.

Nokia kamerada PureView teknolojisinin en güncel versiyonunu içeriyor. Bu teknoloji sayesinde kamera normal akıllı telefonlara göre karanlık ortamlarda 5 kat daha fazla ışık almasını sağlıyor ve daha iyi video ve fotoğraf çekmenize imkan sağlıyor. Böylece hem geceleri hem de iç mekânlarda parlak fotoğraflar ve videolar çekmeyi mümkün kılıyor. Aynı zamanda fotoğraf ve video çekerken hareketin oluşturduğu titremelerin yarattığı etkiyi ortadan kaldırıyor.

Kısacası, Nokia Lumia 920'deki kamera için şu anda piyasanın en iyisi diyebiliriz.

Video özelliklerine baktığımızda, 30 fps’de full HD 1080p video çekimi yapabiliyor. Ayrıca, optik görüntüleme stabilizasyonu teknolojisi sayesinde çekim yaparken eliniz titrediğinde netlemeyi otomatik gerçekleştirdiği için çok daha net çekim yapma şansınız var.

Ekran konusunda da Nokia Lumia 920 çok başarılı sonuçlar veriyor. Lumia 920, 4.5 inç Nokia PureMotion HD+ WXGA IPS LCD Super Sensitive dokunmatik ekrana sahip. Yüksek parlaklık modu ve güneş ışığında okunabilirlik özellikli Nokia ClearBlack teknolojisi sayesinde çok fazla ışık altında bile ekranı rahatlıkla görebiliyorsunuz. Bu diğer telefonlarda çok rastlanılan bir özellik değil. Ayrıca, bu telefonu eldivenle dahi kullanabiliyorsunuz. Bu da çok iyi ve ayırt edici bir özellik.

Nokia Lumia 920 aynı zamanda Nokia’nın gelmiş geçmiş en güçlü bataryasıyla (2000mAh) birlikte geliyor ve kullanıcıları günlük hayatta kullanımı kolaylaştıran kablosuz şarj özelliğiyle ilk kez tanıştırıyor.

Telefonun kasası polikarbon bir malzemeden üretilmiş.

Ayrıca bahsetmek istediğim bir diğer konu da şu; açma kapama düğmesi telefonun sağında ve ortada yer alıyor. Bunu ilk başta yadırgıyorsunuz ama kullandıkça ne kadar büyük bir kolaylık olduğunun farkına varıyorsunuz. Düğmenin ortada olması tek elle çok daha hızlı işlem yapılmasını sağlıyor. Diğer akıllı telefonlarda üstte bulunması tek elle erişm konusunda sıkıntı çıkarıyor.

FARK YARATAN UYGULAMALAR
Nokia Lumia 920 ile birlikte gelen bazı uygulamalar telefona çok büyük artılar katıyor. Biraz da bunlardan bahsetmek istiyorum. Mesela, Bilen Göz uygulaması. Bilen Göz uygulaması, GPS üzerinden nerede olduğunuzu algılıyor ve bulunduğunuz noktadaki eğlence, yemek, alışveriş, ulaşım noktaları, oteller gibi birçok şeyi elinizin içine getiriyor. Siz telefonu çevirdikçe yönüne göre o bölgede bulunan mekanları size gösteriyor. Hem eğlenceli hem de işe yarar bir uygulama.

Etrafınızda bir sokağına ya da binasına kameranızı doğrultarak restoranlar, mağazalar ve oteller hakkında bilgilerin önünüzde açılmasını sağlayabiliyor, bulunduğunuz yeri farklı bir şekilde keşfedebiliyorsunuz. Nokia Bilen Göz, haritalar görünümü ve artırılmış gerçeklik görünümü arasında geçiş yapmayı kolaylaştırarak kullanıcıların yönlerini ve aradıklarını bulmalarını kolaylaştıran Nokia Haritalar özelliğini de geliştiriyor. Nokia Sürüş ve Nokia Toplu Taşıma uygulamalarına getirdiği yeniliklerle Nokia’nın lokasyon bazlı servisleri, akıllı telefonlardaki en kapsamlı ve bütünleşik harita deneyimini sunuyor.

Nokia Drive uygulaması, navigasyon ihtiyacınızı kesin olarak ortadan kaldırıyor. Bu uygulama, Nokia'nın kendi haritalarını kullanılıyor.


FİYAT
Genel olarak baktığımızda Nokia, her açıdan oldukça yetenekli ve üstün bir telefon üretmiş. Oldukça hızlı ve eğlenceli olan Nokia Lumia 920, fiyat açısından da yeteneklerini göz önünde bulundurduğumuzda ulaşılabilir seviyede. Telefon şu anda Türkiye'de sadece Turkcell mağazalarında satılıyor. Çıplak fiyatı, 1.649 TL.

Eğer kampanyalı almak isterseniz, 31 Mart 2013 tarihine kadar 24 aylık sözleşme ile tarifenize ek ayda 59 TL’den başlayan fiyatlarla cihaza sahip olabiliyorsunuz.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler