FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O parayı 15 gün içinde alabilirsiniz

Abonelik sözleşmesini fesheden tüketicilere yapılacak bedel iadesi, fesih bildiriminin hüküm ifade etmesinden itibaren on beş gün içinde gerçekleştirilecek.

O parayı 15 gün içinde alabilirsiniz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, tüketicinin hakkını sonuna kadar gözeten düzenlemeleri hayata geçirdiklerini bildirdi. Canikli, yazılı açıklamasında, 24 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanan "Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Düzenleme ile tüketicilerin abonelik süresince ödeme bildiriminin ayrıntılarına ücret ödemeksizin erişebileceğini belirten Canikli, ödeme bildiriminin tüketiciye son ödeme tarihinden en az yedi gün önce gönderileceğini kaydetti. Bakan Canikli, ödeme bildiriminin gönderilmesine ilişkin masrafların tüketiciden talep edilemeyeceğini, tüketicilerin ödeme bildiriminde yer alan tutarın hatalı olduğu gerekçesiyle bildirimin düzenlendiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde ödeme bildirimine itiraz edebileceğini belirtti.
10 GÜN İÇİNDE BİLGİLENDİRİLECEKLER
Yeni düzenleme ile tüketicilerin istediği zaman abonelik sözleşmesini feshetme hakkına sahip olacağına işaret eden Canikli, "Aboneliğe son verme isteği süresi içinde yerine getirilmezse, abonelikten faydalanılmış olsa dahi tüketiciden herhangi bir bedel talep edilemeyecek ve sözleşmenin feshi, sözleşmenin kurulmasından daha ağır şartlara bağlanamayacak. Abonelik sözleşmesini fesheden tüketicilere yapılacak bedel iadesi, fesih bildiriminin hüküm ifade etmesinden itibaren on beş gün içinde gerçekleştirilecek. Hizmet bedelini sonradan ödeyen tüketicilere fesih bildiriminin hüküm ifade etmesinden itibaren on gün içinde son bir fatura gönderilerek borçları konusunda bilgilenmeleri sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler