FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O soru artık sorulmayacak

Çağrı merkezi aramalarında ‘anne kızlık soyadı’ gibi kişisel sorulara muhatap olmayı sonlandıran ‘ses tanıma’ yöntemini giderek yaygınlaşıyor.

O soru artık sorulmayacak

Şimdiye kadar çağrı merkezi çalışanları tarafından sorulduğunda kimi zaman isteksizce cevap verdiğimiz, kimlik doğrulama yöntemi olarak kullanılan 'anne kızlık soyadı' ses tanıma sistemiyle tarih olacak. Hürriyet'in haberine göre, 34.6 milyon aboneyle Türkiye’nin en büyük GSM operatörü konumundaki Turkcell, bireysel abonelerinin sorunlarını çözmek için çağrı merkezlerinde de ‘yoğun teknoloji’ kullanıyor. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, esnaftan, ev hanımlarına, memurlardan, çiftçilere, gençlere ve yaşlılara kadar farklı özeliklere sahip gruplar için farklı çözümler oluştuğunu anlattı.

Turkcell’in 19 lokasyondaki çağrı merkezlerinde çalışan sayısının 12 bin kişiye ulaştığını söyleyen Sevilengül, “Örneğin, Genç Turkcell (gnçtrkcll) abonelerimiz SMS’i çok iyi kullanıyor. Biz de onlar için SMS ile sistem kurduk. Şu anda 7.7 milyon gnçtrkcll abonemiz SMS kullanarak sorun anlatıyor ve yanıt alıyor” dedi. Sevilengül, bazı müşterilerin de hassayitleri nedeniyle farklı yöntem kullanmaya başaldığını belirterek, “Birçoğumuz çağrı merkezini arayınca hemen muhatabımıza ulaşmak ve sorunumuzu halletmek isteriz. Bu yüzden güvenlik soruları bizi üzer. ‘Anne kızlık soyadı’ ve benzer soruları aşmak için geliştirdiğimiz ‘ses tanıma’yı da bu müşterilerimiz çok sevdi. Bu müşterilerimizin sayısı 10 milyon” diye konuştu.

Şu anda 13.515 satış noktasıyla müşteriye hizmet verdiklerini vurgulayan Sevilengül, “Her müşteriden geri bildirim almak için de yoğun teknoloji kullanıyoruz. Bir hizmet alan ve mağazadan çıkan müşteriye 30 dakika sonra mesaj geliyor ve hizmetten menuniyet soruluyor. Bilgiler anlık olarak sistemde birikiyor. Herhangi bir mağazamızda hizmet notunu anlık görebiliyoruz.”

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler