FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

OSB'lerde hedef 800 bin yeni istihdam

OSB'lerde bir milyon 700 bin istihdam sağlandığını hatırlatan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, OSB'lerdeki boş parsellerin de üretime geçmesiyle birlikte bu sayının 2.5 milyona ulaşmasını beklediklerini açıkladı.

OSB'lerde hedef 800 bin yeni istihdam

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından organize edilen OSBÜK Akdeniz OSB'leri Bölge Toplantısında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, organize sanayi bölgelerinde 2.5 milyon istihdam hedeflediklerini söyledi.

Bakanlığın çalışmaları ile ilgili bilgi veren Özlü, Türkiye'de 2016 yılı sonuna kadar 173 OSB projesi tamamlanarak sanayicinin hizmetine sunulduğunu, bu projeler için de toplam 4.2 milyar TL kredi kullandırıldığını kaydetti.

OSB'lerde 2.5 milyon istihdam hedeflediklerinin de altını çizen Özlü, "Şu anda faaliyette olan OSB'lerimizde bir milyon 700 bin istihdam sağlanıyor. OSB'lerdeki boş parsellerin de üretime geçmesiyle birlikte bu sayının 2.5 milyona ulaşmasını bekliyoruz.2023 hedefimiz ise 65 yeni OSB kurarak, 1 milyon ilave istihdam oluşturmaktır” dedi.

Toplantıya katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise OSB'lerin Türkiye'nin kalkınmasında, gelişmesinde motor görevini gördüğünü vurgulayarak, "Türkiye'de imalat sanayindeki 5 milyonluk istihdamın 1.7 milyonunu OSB'ler sağlıyor. Bizim kalkınmamızın olmazsa olmazı sanayidir, teknolojidir. Bunun farkındayız. Ama elbette atmamız gereken adımlarımız da var. Bunlardan bazıları yatırım alanı, nitelikli eleman ve yüksek bedelli kamulaştırma. Bu konularda da çözüm üreteceğiz Ama şunu söyleyeyim 15 Temmuz sonrası içeride ve dışarıda birçok kesim Türkiye'yle ilgili çok olumsuz haberler yaptı. Hedeflerimizi yüksek görenler, eleştirenler oldu. Ama bugün şunu görüyoruz, çift hane veya çift haneye yakın büyüme beklentimiz var. Hükümetimiz tedbirler aldı ama iş dünyamız inanılmaz bir performans gösterdi. Biz iş dünyamıza, iş adamlarımıza güveniyoruz. Artık Türkiye eski Türkiye değil kimse kusura bakmasın” açıklamasında bulundu.

DAHA FAZLA YATIRIM YAPILACAK

2017 yılının OSB'ler için bir milat olduğunu belirten OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, 1 Temmuz'da yürürlüğe giren Üretim Reform Paketiyle birlikte sanayicinin üzerinden 1 milyar liralık yükün alındığını, Türk sanayisinin bu kaynağı artık yatırımlara yönlendireceğini kaydetti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler