FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osmaniye'yi don vurdu araziler zarar gördü

Geçtiğimiz yıl mart ayı sonunda yaşanan don benzeri sebze ve meyve için bu yıl da sıkıntılı bir süreç yaşanıyor.

Osmaniye'yi don vurdu araziler zarar gördü

Don olayı sonrası kayısıda fındığa, üzümden incire bir çok ürünü vuran don sonrası hem üretici hem tüketici zarar gördü. Üretici, azalan ürün nedeni ile maliyeti karşılayamazken, tüketici ise fiyatı artan ürünü satın alamadı. Bu yıl ise, nisan sonuna gelinmesine karşın bir çok yerde kar ve dolu yağıyor. Son haber Osmaniye'den geldi. Bir çok köyü vuran dolu tarım arazilerine zarar verdi. Bu durum, ürünlerin pahalılaşacağının habercisi olarak görülüyor.

Türkiye'de Nisan ayı gelmesine rağmen mevsim normallerine çıkmakta zorlanan sıcaklıklar tarımı zora sokuyor.

Osmaniye'de dolu, tarım ürünlerine zarar verdi.

YENİDEN EKİM YAPILMASI GEREKİR

Osmaniye'nin Kadirli ve Sumbas ilçelerinde etkili olan dolu, tarım ürünlerine zarar verdi.

Kadirli'nin Hardallık, Karakütük, Yukarı Çiyanlı, Sofular, Tozlu, Kızyusuflu ve Durmuşsofular ile Sumbas'ın Alibeyli, Höyük, Akçataş, Akdam, Reşadiye, Yazıboyu, Küçükçınar, Köseli köyleri ve Mehmetli beldesinde, dolu etkili oldu.

Sumbas Ziraat Odası Başkanı Ömer Kara, , yarım saat süren dolu nedeniyle tarladaki ürünler ve meyve bahçelerinde zarar meydana geldiğini söyledi.

Çiftçilerin mağdur olduğunu ifade eden Kara, "Sumbas merkez ve köylerinde etkili olan dolu, mahsullere zarar verdi. Çiftçilerimiz yeniden ekim yapacak. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler