FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pasaport ve ehliyette yeni dönem

Başbakan Yıldırım, pasaport ve ehliyet işlemlerinin artık nüfus müdürlüklerinde yapılacağını açıkladı.

Pasaport ve ehliyette yeni dönem

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, pasaport ve ehliyet işlemlerinin artık nüfus müdürlüklerinde yapılacağını açıkladı.

Yıldırım ayrıca köylerin muhtarlarına evlendirme yetkisi vereceklerini, il ve ilçe müftülerinin de resmi nikah kıyabileceğini söyledi.

Grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, hayatımıza gireccek yenilikler hakkında bilgiler verdi.İşte o konuşmanın devamı;

'RUSYA'YA TAZMİNAT ÖDENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Yıldırım, Rusya'ya tazminat ödenmesinin ise söz konusu olmadığını söyledi. Yıldırım, "Rusya'ya sadece üzüntümüzü bildirdik" dedi.

ESNAFLARIN BORCU SİLİNİYOR

Başbakan Yıldırım'ın esnaf ve çiftçilere bazı müjdeleri oldu. Sözlerine "Birkaç yeni düzenleme ve müjdeyi paylaşmak istiyorum" diye başlayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini siliyoruz. Geri kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. 110 bin esnafımızın tamamını 400 milyon liralık yükten kurtarmış oluyoruz, hayırlı olsun. Esnaflarımız borcun ana parasını ödeyecek ayrıca bu ana para da yeniden yapılandırılacak.

Birkaç müjdemiz de tarımla uğraşanlar için var. Çiftçilerimiz için yeni açılımlar getiriyoruz. Türkiye'nin geleceği tarımdadır. Kalkınmada tarım ve hayvancılığın payını artırmak ana hedeflerimizden biri olacaktır. Çiftçilerimiz ürünlerini Toprak Mahsülleri Ofisi'ne (TMO) satmak isterse ürün bedellerinin tamamını bayramdan önce peşin alabilecekler.

Piyasaları yakından takip ediyoruz. Üreticilerimizin fiyatlardan memnun olması nedeniyle TMO devreye girmiyor gerekirse girecek. Hasadın yoğunluğuna bağlı olarak özellikle Trakya'da buğday fiyatları düşüş eyleminde. Bu nedenle TMO hububat müdahale fiyatını açıklama ihtiyacı duymuştur.

Kırmızı sert ekmeklik buğdayın alım fiyatını ton başına 910 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz. Bu fiyata kaliteye göre yüzde 7 prim uygulanacak. Ton başına kesilen boşatma ücretini de kaldırmış bulunuyoruz. Tarım sektörüne desteklerin 2015 yılı sonunda eriştiği meblağ 19 milyar 590 milyondur."

MUHTAR VE MÜFTÜLERE EVLENDİRME YETKİSİ

Binali Yıldırım, köy muhtarları ile il ve ilçe müftülerine evlendirme yetkisi verileceğini de açıkladı.

OSMAN GAZİ PERŞEMBE GÜNÜ AÇILIYOR

Osman Gazi Köprüsü'nün perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla açılacağını söyleyen Yıldırım, "Bayram müjdesini paylaşıyoruz, ülkemize hayırlı olsun. Bir hayal daha gerçek oldu. Bu dev eser AK Parti iktidarının eseridir" ifadelerini kullandı. Bayram nedeniyle açılışı erkene aldıklarını da söyleyen Yıldırım, ''Halkımız mağdur olmasın, rahat gidip gelsinler'' dedi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler