FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pegasus çalışanlarına 22 milyon Euro dağıtmış

Ali Sabancı, Pegasus olarak son 10 yılda 22 milyon Euro prim dağıttıklarını açıkladı. Sabancı, "Başarıyı maddi manevi paylaşıyoruz" dedi.

Pegasus çalışanlarına 22 milyon Euro dağıtmış

Antalya Genç İşadamları Derneği'nin (ANTGİAD) olağan genişletilmiş üye toplantısının konuğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu ve Pegasus Hava Taşımacılığı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı oldu. Akra Barut Hotel'deki toplantıda Ali Sabancı, iş hayatındaki deneyimlerini genç işadamlarıyla paylaştı.

Türkiye ekonomisinin çok önemli bir kısmının aile şirketlerinin omuzlarında olduğuna işaret eden Ali Sabancı, Türkiye'de orta kesimin öyle veya böyle geliştiğini, tüketimin hızlandığını ve hayat kalitesinin arttığını söyledi.

Yapılacak işlerin insanların hayat kalitesini artırması gerektiğine işaret eden Ali Sabancı, "Bunu yaparken devam ettirmek için sürekli kar etmek gerekir" dedi. Düşünen ve işlemci olan insanlarla çalışmanın daha iyi olacağını vurgulayan Sabancı, "Bana göre iş aleminde en büyük kaldıraç insan. Banka kredisi, leasing. Bunlardan daha önemli insandır ve kendini mal sahibi gibi hissediyorsa, onu mal sahibi gibi hissettirebiliyorsanız, evde maça bakarken, yemek yerken bile biraz daha sizi düşünür" dedi.

ÇALIŞANIN YÜZDE 82'SİNE PRİM
Başarı için paylaşmak, paylaşmayı bilmek gerektiğini belirten Ali Sabancı, "Eski düzen patronluk bitti. Eğer iyi insanlarla çalışıyorsan maddi ve manevi paylaşıyorsun. Eğer bunu hangi düzeyde başarıyorsan da o kadar başarı getiriyorsun. Bu insanlarla ne paylaşıyorsunuz? Bilgiyi paylaşmadığınız kişiden sorumluluk bekleyemezsiniz. Bilgiyi alan kişi ise sorumluluk almaktan kaçamaz. Başarıyı maddi ve manevi paylaşıyoruz. Aile fertlerinin yüzde 75'i prim almış durumda. Bu yüzde 75 Pegasus'ta. Holdingde ise yüzde 82'si hedeflerine eriştiklerinde kardan pay alıyor. Pegasus'un son 10 senede dağıttığı prim 22 milyon Euro. Böyle olduğunda insanlar ciro artırmak ve karı artırmak için ellerinden geleni yapıyor. 153 milyon dolar her sene yapılan tasarrufun kümülasyonu" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler