FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Petrol fiyatları için kritik toplantı

Petrol fiyatları için kritik toplantı Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) petrol fiyatlarını destekleyebilmek amacıyla üretimin sınırlanması için anlaşma zemini arayacak.

Petrol fiyatları için kritik toplantı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), eylül ayında alınan petrol üretiminde kısıntıya gitme yönündeki tavsiye kararını görüşmek üzere bugün Viyana’da toplanıyor.

OPEC içinde özellikle Suudi Arabistan ve İran arasında üretim kısıntısı konusundaki görüş ayrılıkları sürüyor. İran batılı ülkelerin yaptırımları kaldırmasının ardından petrol üretimini artırmak istiyor. İran Petrol Bakanı, dün Cezayir ve Venezuelalı mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmenin ardından bu görüşünü yineledi.

Suudi Arabistan ise alınacak kararın Libya ve Nijerya dışında tüm üyeleri kapsamasını istiyor. Suudilerin bunun dışındaki bir anlaşmayı reddetmeye hazırlandığı belirtiliyor.
OPEC'in eylül ayında Cezayir'deki gayriresmi toplantısında günlük üretimin 1,2 milyon varil aşağı çekilmesi konusunda karar çıkmıştı.

TSİ 13.00'teki toplantı öncesinde petrol fiyatları dalgalı bir seyir izlerken, Brent petrol 46.85 dolar ve ABD türü ham petrol de 45.52 dolar seviyelerinden işlem gördü.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler