FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Petrol fiyatları son 7 ayın zirvesinde

Brent petrol yaklaşık 7 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Petrol fiyatları son 7 ayın zirvesinde

Petrol fiyatları ABD'de petrol stoklarının beklenenden daha fazla düşüş yaşadığının görülmesi üzerine bulduğu destekle yaklaşık yedi aydır ilk kez 50 doların üzerine çıktı.

Brent petrolün varil fiyatı, 50,22 dolar ile yaklaşık 7 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Dün güne 49 doların üzerinde başlayan Brent petrolün varil fiyatı, ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanan stok verilerinin beklentilerin üzerinde azalış kaydetmesinin ardından yükselişe geçerek günü 49,86 dolardan tamamladı.

Bugün 50 doların üzerine çıkarak 50,22 dolar ile 4 Kasım 2015 tarihinden bu yana en yüksek seviyesini gören Brent petrolün varil fiyatı, saat 10.20 itibarıyla 50,10 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, son iki gündür küresel piyasalarda etkili olan pozitif hava ve dolar endeksindeki düşüş eğilimiyle birlikte Brent petrolün yukarı yönlü hareketini sürdürdüğünü belirtiyor.

Dün ABD'de açıklanan stok verilerindeki sert düşüşün de petrol fiyatlarının yükselmesinde etkili olduğunu ifade eden analistler, bugün ABD'de açıklanacak verilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini kaydediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise 49,97 dolar ile 12 Ekim 2015 tarihinden bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından 49,80 dolar seviyelerinde dengelendi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler