FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polat inat etti telefonlar sustu!

Galatasaray ile operatörler ‘baz istasyonunda’ anlaşmazlığa düştü.

Polat inat etti telefonlar sustu!

Galatasaray’ın hafta sonu açılışını yaptığı Türk Telekom Arena Stadı’ndaki iletişim sorunu, taraftarın cep telefonlarını da susturdu.

Eylül 2010 itibarıyla 62 milyon cep telefonu abonesinin bulunduğu Türkiye’de 34 milyon abone ile en yaygın operatör olan Turkcell ile 16.5 milyon aboneyle ikinci büyük operatör olan Vodafone’un Galatasaray Kulübü ile anlaşmaya varamaması nedeniyle yeni stadın açılışına gelen taraftarların büyük bir kısmının cep telefonu çekmedi.

Habertürk'ün haberine göre, Galatasaray’ın, baz istasyonu kurma izni karşılığında Turkcell’den 6 yıl karşılığında 1 milyon dolar ücret istediği öğrenilirken, yıllık 170 bin dolara yakın tesis ücretinin operatöre yüksek gelmesi, taraftarın stattaki mobil iletişimini kesti.

‘ACİL DURUMLARDA SORUN YAŞANABİLİR’
Türkiye’deki cep telefonu kullacılarının yüzde 80’inden fazlasını temsil eden Turkcell ve Vodafone abonelerinin statta mobil iletişimden mahrum kalması, futbol maçlarının yanı sıra maç öncesi ve sonrasında yaşanabilecek sağlık başta olmak üzere acil durumlarda iletişim ihtiyacına da olumsuz yansıyabileceği ifade ediliyor. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda aynı anlaşmayı yıllık 60 bin dolar karşılığında yapan operatörlerin Galatasaray ile olan görüşmeleri devam ederken, önümüzdeki günlerde taraflar arasında anlaşmaya varılıp, Türk Telekom Arena’ya gelen taraftarların iletişim özgürlüğüne kavuşması bekleniyor.

BETON DA SORUN YARATABİLİR
Mimari çevrelerde konuşulanlara göre, statta telefon erişimini kısıtlayan bir başka unusur da yoğun prekast beton kullanımı. Bu nedenle, baz anlaşmaları yapılsa dahi cep telefonları sinyal alırken, otopark, localar gibi bölümlerde sorunlar yaşanabilecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler