FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rekabet Kurumu'ndan Turkcell'e dava!

Rekabet Kurumu, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. hakkında soruşturma açtı.

Rekabet Kurumu'ndan Turkcell'e dava!

Rekabet Kurumu'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ile kontrolünde bulunan Kule Hizmet ve İşletmecilik A.Ş.'nin baz istasyonu kurulması ve işletilmesi için kullanılacak alanların kiralanmasına ilişkin sözleşlemeleri, kiralayanın sözleşmeye konu taşınmazı benzer veya aynı maksatla faaliyet gösteren başka bir kişi veya kuruluşa kiraya vermemesi şartı ile imzaladığı, bu kayıtla yapılan sözleşmelerin rakiplere pazarı kapattığı, böylece ilgili pazarlarda rekabetin engellendiği iddiasını içeren ve Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından yapılan şikayet başvurusunu, konuya ilişkin 22.04.2009 tarih ve 09-07/381-90 sayılı
kararın Danıştay 13. Dairesi tarafından iptali üzerine, Rekabet Kurulu yeniden değerlendirdi.

Dosyada yer alan bilgi ve belgeleri 13.08.2013 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 41. maddesi uyarınca Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesi, teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri 6. maddesi, hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır.
Soruşturma Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin, baz istasyonu kurulumuna ilişkin doğrudan ya da dolaylı tarafı olduğu münhasırlık içeren sözleşmeler ve uygulamaları yoluyla 4054 sayılı Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı.

Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanunu ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz."

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler