FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya: Türk Akımı anlaşması ekimde onay alabilir

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili hükümetlerarası anlaşmanın ekim ayı ortalarında onay almasını beklediklerini ifade etti.

Rusya: Türk Akımı anlaşması ekimde onay alabilir

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili hükümetlerarası anlaşmanın ekim ayı ortalarında onay almasını beklediklerini ifade eden Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk ortaklarla görüşmelerin bu hafta da süreceğini belirtti.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Rossiya 24 televizyonuna konuşan Novak, “Türk Akımı projesinin hayata geçirilmesi için aktif çalışma yapılıyor. Geçen hafta Enerji Bakanlığı heyeti Gazprom ile birlikte Türkiye’deydi ve Türk ortaklarla birlikte hükümetlerarası anlaşma ve yol haritası görüşmelerine katıldı. Bu çalışma sürecek. Görüşmeler bu hafta da devam edecek. Umarım ekim ortalarında, belki de daha erken hükümetlerarası anlaşma tasarısı onaylanır” dedi.

"İRAN, LİBYA VE NİJERYA İÇİN İSTİSNA YAPILMALI"
Novak, katıldığı Cezayir’deki 15. Uluslararası Enerji Forumu’nda da petrol üretim seviyesinde İran, Nijerya ve Libya için istisnalar yapılmasını desteklediklerini söyledi. Bu ülkeler için istisna yapılmasının adil olacağını kaydeden Rus bakan, “Ama önce OPEC ülkeleri kendi arasında konuşmalı ve ilgili kararı almalı. Sonra OPEC ülkelerinin üye olmayan ülkelere sunacağı piyasayı istikrara kavuşturma yönündeki ortak eylemlere katılımla ilgili teklifi gözden geçirmeye hazır olacağız” diye konuştu.

"KÜRESEL PETROL PİYASASI 3 İLA 6 AY ARASINDA KENDİNE GELİR"

Rusya’nın OPEC’in gayri resmi toplantısına katılmayacağını belirten Novak, ülkelerin petrol üretim seviyesiyle ilgili tutumlarının esnekleştiğini ve hedefe yönelik olduğunu belirterek, petrol üretim seviyesini dondurma kararının alınması durumunda küresel petrol piyasasının 3 ilâ 6 ay arasındaki bir dönemde kendine gelebileceğini söyledi. Rus bakan, “Bunu şimdi yapma imkanı var. Karar ne kadar geciktirilirse piyasayı canlandırmak o kadar zor olur, çünkü durumu etkileyen faktör sayısı artar” diye ekledi.

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler