FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya, Türkiye'den beyaz et ithalatı yasağını kaldırdı

Rusya, Türkiye'den beyaz et ithalatı yasağını iki bölge dışında kaldırdı.

Rusya, Türkiye'den beyaz et ithalatı yasağını kaldırdı

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR), kuş gribi vakaları nedeniyle Rusya'nın Türkiye'den beyaz et ithalatına koyduğu yasağın, karantinanın devam ettiği bölgeler dışında kaldırıldığını duyurdu.

BESD-BİR'den yapılan açıklamada, Rusya tarafından konulan ithalat yasağının karantinanın devam ettiği Balıkesir-Edincik ve Kastamonu- İkizciler dışındaki tüm bölgeler için kaldırılarak, Rusya’ya ihraç edilen beyaz et ürünlerine yönelik sağlık sertifikalarının düzenlenmeye başlandığı belirtildi.

Kastamonu'nun İkizciler köyü ile Balıkesir’in Bandırma İlçesi Edincik Mahallesi’nde Mayıs ayı başında kuş gribi vakası tespit edilmesinin ardından söz konusu bölgeler karantina altına alınmış ve onbinlerce şüpheli tavuk itlaf edilmişti.

Ay sonu itibariyle kuş gribi tehdidinin mevsimsel olarak kalkmış olacağını belirten BESD-BİR Başkanı Sait Koca, "Geçtiğimiz hafta Azerbaycan, ardından Gürcistan, bu hafta itibari ile de Rusya pazarının açılması sektöre nefes aldıracak. Irak’taki girişimlerden de umutluyuz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı yetkilileri Irak makamları ile resmi görüşmeleri sürdürüyor. Sorunun kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler