FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saatte 400 km hız yapan trenler geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada demiryolu projelerine verdikleri önemi anlatarak saatte 400 kilometre hız yapan trenler geleceğini söyledi.

Saatte 400 km hız yapan trenler geliyor

THY'ye ait bir uçakla Ankara'dan İstanbul'a gelen Bakan Elvan ,Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda yaptığı değerlendirmede "Demiryolu sektöründe, 2003 yılında 580 milyon liralık demir yolu yatırımı söz konusuyken, geçen yıl 5.5 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Bu yılki yapacağımız yatırımın miktarı ise 9 milyar lira. Her geçen yıl bu yatırımları artırıyoruz. Son 12 yılda ise 42 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte demiryolu yatırımlarımıza çok ağırlık vereceğiz. Dünya ülkemizin demiryolu yatırımlarına verdiği önemi biliyor. Uluslararası fuarları İstanbul'da yapmak istiyorlar" dedi.

400 KİLOMETRE HIZ YAPAN TRENLER

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve hızlı tren çalışmaları ile ilgili olarak da bilgi veren Elvan sözlerine şöyle devam etti:
"Köseköy'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü oradan da 3. Havalimanı, oradan da Halkalı'ya uzanan güzergah demiryolu projesini tamamlayacağız. Hedefimiz 2015 yılı içerisinde bunun ihalesine çıkmak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü bu yılsonu itibariyle vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Biran evvel bu 3. köprümüzün üzerinden geçen demiryolu hattının da işlevsel hale gelmesini arzu ediyoruz. Yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkmak istiyoruz. Ancak Köseköy'den Halkalı'ya kadar olan kesim içinde Devlet Demir Yolları'na ait olan hattında da kullanma imkanı vermek istiyoruz. Böyle bir imkanı sağlarsak oldukça cazip bir proje olacağını düşünüyoruz. Sincan hızlı tren hattımız saatte 350-400 kilometre hız yapabilecek olan trenlere uygun inşaa edilecek. Bununla ilgili çalışmamız devam ediyor. Köseköy'den itibaren yüksek hızlı tren Ankara'dan İstanbul'a doğrudan gelecek. Köseköy'den de yüksek hızlı tren 3. Köprü, 3. Havalimanı Halkalı'ya kadar devam ettirmeyi düşünüyoruz. En önemlisi geçen hafta açıklamış olduğumuz 3 katlı büyük İstanbul tüneli. Bununla ilgili arkadaşlarımız çok iyi çalışıyorlar. Buradaki hedefimizde seçimden önce bunun ihalesine çıkmak. İstanbul'un trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak proje. İstanbul için her şeye değer." (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler