FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte altın alarmı

ALANYA Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşoğlu, altın fiyatlarının yükselmesiyle piyasaya sahte ürünlerin sürülmeye çalışıldığını belirterek, hem kuyumcuları hem de altın alacakları uyardı.

Sahte altın alarmı

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatının yaklaşık 97 lira seviyesine yükselmesiyle birlikte sahteciler piyasaya çıktı. Alanya’daki bazı kuyumcular sözde altın toptancısı bazı dolandırıcıların kendilerine altın kaplama ürün satmaya çalıştığını öne sürerek Alanya Kuyumcular Odası’na başvurdu. Kuyumcular Odası ise geçen yıllarda da yaşanan sahte altın olaylarının önlenmesi için hem kuyumcuları hem de altın alacakları uyardı.

’DİKKATLİ OLSUNLAR’
Alanya Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşoğlu, kuyumculara altın alırken bildikleri ve güvendikleri toptancıları tercih etmesi tavsiyesinde bulunurken, "Altının yükselmesiyle kaplama sahte altınların piyasaya sürülmek istendiğini görüyoruz. Esnafı aldatmaya yönelik girişimler olduğunu duyuyoruz. Bununla ilgili şikayeti olan mutlaka bize başvursun. Alırken de satarken de dikkatli olsunlar" dedi.

Alanya’daki birkaç kuyumcunun kendisine bu durumu bizzat söylediğini kaydeden Başkan Çavuşoğlu, sahte altınların hangi toptancı tarafından getirildiğini araştırdıklarını vurguladı.

Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler