FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sakıp Ağa yaşasa o şirketi asla satmazdı

Sabancı'ya ait elyaf üretimi yapan SASA Polyester'in satacak olması sektörde ses getirmeye devam ediyor.

Sakıp Ağa yaşasa o şirketi asla satmazdı

Sabancı ailesine ait elyaf üretimi yapan SASA Polyester’in yabancı şirket Indorama Netherlands BV’ye satılacak olması sektörde ses getirdi. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, “Sektör olarak fiyat dezavantajına rağmen SASA’yı tercih ederken, firmanın satılmasını doğru bulmuyoruz. Sakıp Ağa hayatta olsaydı satmaz, sonuna kadar direnirdi, o tüm sektöre ilham verendi” dedi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gülle, Türkiye’nin en eski tesislerinden birinin satılmasını üzüntü ile karşıladıklarını söyledi. Gülle, "Firmaların ithalattan etkilenmesini en aza indirmek için elyaf ithalatına vergi konulmasını sağladık. Firmalar olarak fiyat dezavantajına rağmen yerli malı ürünler kullandık ve SASA’yı destekledik. Öğreniyoruz ki SASA, 60 milyon dolar gibi bir rakama satılmış. Sabancı ailesinin bu paraya ihtiyacı yok. Bu firma sonuna kadar yerli olarak kalmalıydı" dedi.
PARAYLA İFADE EDİLEMEYECEK BİR DEĞERİ VARDI

Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında, yerli hammadde üretimi ve kullanımının artırılması olduğunu hatırlatan Gülle, ihracatın ve yatırımların arttığı bu dönemde fabrikanın satılmasının sektörün motivasyonunu olumsuz etkilediğini ifade etti. Gülle, pamuk, polyester ve viskon-elyafın sektörün en önemli hammaddeleri olduğunu hatırlatarak, “İyi bir rüzgar yakalamış ve ihracat rakamlarımızı artırmışken, ihracatımızın neredeyse yüzde 30’unu kapsayan ürünleri üreten en büyük yerli firmanın satılmış olması, sektörü parayla telafi edilemeyecek ölçüde olumsuz etkiledi” diye konuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler